• Τράπεζες

    Alpha Bank: Πωλεί στην OTP Bank τη θυγατρική της στην Αλβανία – Στα 55 εκατ. ευρώ το τίμημα

    • NewsRoom
    Alpha Bank: Πωλεί στην OTP Bank τη θυγατρική της στην Αλβανία - Στα 55 εκατ. ευρώ το τίμημα

    Βασίλης Ψάλτης, Alpha Bank


    Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% της θυγατρικής στην Αλβανία (project Riviera) ανακοίνωσε ο όμιλος Alpha Bank, με τίμημα που ξεπερνά την αρχική καθοδήγηση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (μητρική εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, ο “Όμιλος”) ανακοινώνει ότι η Alpha Διεθνών Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (“ΑΔΣ”), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, σύναψε Δεσμευτική συμφωνία με την OTP Bank Plc αναφορικά με την εξαγορά της Alpha Bank Αλβανίας SHA από την τελευταία [6.12.2021].

    Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι η ΑΔΣ σύναψε συμφωνία με την OTP Bank Plc (“OTP”) σχετικά με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Αλβανίας SHA (“ABA”) (η “Συναλλαγή”) από την OTP.

    Το τίμημα έχει συμφωνηθεί στα Ευρώ 55 εκατομμύρια, το οποίο αντιστοιχεί σε 0.74x πολλαπλάσιο του P/BV. Η Συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια του Ομίλου και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευση του Ομίλου να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία τελεί υπό τη αίρεση της πλήρωσης ορισμένων αναβλητικών αιρέσεων (συμπεριλαμβανομένης της λήψης εποπτικών εγκρίσεων κατά την κείμενη νομοθεσία), αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2022.

    Η Συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχή παρουσία της Alpha Bank στην αλβανική αγορά και διασφαλίζοντας, επίσης, τα συμφέροντα της πελατειακής βάσης του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην Αλβανία.

    Η Rothschild & Co και η UniCredit Group ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Συναλλαγής, ενώ η White & Case LLP και η Kalo & Associates Law
    Firm ως νομικοί σύμβουλοι για το αγγλικό και αλβανικό δίκαιο αντιστοίχως.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος μας να αυξήσουμε την κερδοφορία μας σε διψήφια ποσοστά



    ΣΧΟΛΙΑ