• Τράπεζες

    Αλλαγή σκυτάλης στο Digital της Eurobank

    Ο νέος Chief Digital Officer της Eurobank, Μιχάλης Τσαρμπόπουλος


    Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Κωστής Χλουβεράκης φεύγει από τον όμιλο της Eurobank και, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η θέση θα καλυφθεί με εσωτερική μετακίνηση από τον κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο, ο οποίος παράλληλα θα διατηρήσει και τη θέση του επικεφαλής του Global Transaction Banking της Eurobank.

    Ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος ανήκει στη γενιά των νέων, δυναμικών στελεχών της Eurobank. Είναι αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Τομέα Global Transaction Banking της τράπεζας. Όπως είναι γνωστό, ο τομέας GTB περιλαμβάνει μεγάλο εύρος τραπεζικών υπηρεσιών όπως Payments & Cash Management, Trade & Supply Chain Finance, Securities Services, Fund Administration, Correspondent Banking και Financial Institutions Credit Risk analysis.

    Ο κ. Τσαρμπόπουλος εργάζεται στην Eurobank τα τελευταία 10 χρόνια και πριν αναλάβει τον τομέα Global Transaction Banking ήταν επικεφαλής του τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Wholesale Banking της Τράπεζας.

    Προηγουμένως είχε διατελέσει Manager of Strategic Initiatives στην HSBC Ελλάδος και Management Consultant στην Boston Consulting Group.

    Είναι κάτοχος MBA από το Simon Business School of the University of Rochester, NY και πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

    Ο κ. Χλουβεράκης, που αποχωρεί, εντάχθηκε πριν από ένα χρόνο στο δυναμικό της Eurobank, μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Συρμακέζη. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις ΗΠΑ, στην Accenture και τη Unify Consulting στο Σιάτλ, στους τομείς του Analytics Consulting και Data Science.

    Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και MBA από το Sloan ΜΙΤ και διδακτορικού στα Electronic Systems Engineering.

    Έχει συμμετάσχει ενεργά σε παγκόσμια (Fortune 500) ψηφιακά και analytics έργα καθώς διαχειριζόταν διεθνείς ομάδες, η εξειδίκευσή του επικεντρώνεται στην ψηφιακή στρατηγική, σε machine learning και στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εσωτερικά τους, και εξωτερικά, δεδομένα και να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τσίπρας «λεκιάζει» τις τραπεζικές μετοχές και βάζει φρένο στο χρηματιστηριακό ράλι ανόδου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί γκρινιάζουν στην Εθνική από την επιστροφή της Φωτεινής Ιωάννου – Θα την αντικαταστήσει πρόσωπο έκπληξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι κρύβει το ρεκόρ ανόδου κατά 40% στις καταθέσεις της Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ