• Top Stories

    «Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης η υπόθεση Πετσίτη

    • NewsRoom

    Από αριστερά: Αλέκος Φλαμπουράρης, Μανώλης Πετσίτης και Αλέξης Τσίπρας


    Παρά τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ότι η υπόθεση Πετσίτη δεν τους αγγίζει, το Μέγαρο Μαξίμου θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις για τον άνθρωπο-«φαινόμενο», που από σερβιτόρος έφτασε να είναι συνομιλητής επιχειρηματιών, να βγάζει φωτογραφίες ως άλλος πρωθυπουργός και να αμείβεται με πολλές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

    Είκοσι ένας βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερώτηση για τη δράση του κ. Πετσίτη, η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις, υπερασπιζόμενη το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα.
    «Οι υπουργοί θα δώσουν απαντήσεις» δήλωσε χθες το βράδυ στο Θέμα 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, «οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν άλλο να κρύβονται» είχε δηλώσει και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
    «Ο εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, ο περιβόητος Μανώλης Πετσίτης καταγγέλλεται πλέον και επώνυμα ότι ‘λειτουργούσε ως εκπρόσωπος Υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου’. Το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι πλέον πολύ συγκεκριμένο: Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για την παρέα του Μαξίμου» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης.
    Καταπέλτης ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλώντας στον Σκάι είπε ότι ο κ. Πετσίτης ήταν γνωστός στην Κουμουνδούρου: «Ήταν ένας μόνιμος συνοδός στις μετακινήσεις του Παππά, την περίοδο που ήταν διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση».
    «Του κρατούσε την τσάντα στα ραντεβού του» περιέγραψε γλαφυρά.
    Νέο χτύπημα για την κυβέρνηση ήταν η χθεσινή δήλωση του πρώην διευθύνοντας συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου στα Νέα: «Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ