• Top Stories

    Βενιζέλος για επιστολή Τσίπρα: Θρασεία ομολογία ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή ευτελισμού της κοινοβουλευτικής τάξης

    • NewsRoom

    Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / Συζήτηση και ψήφηση του νομοσχεδιου για την κοινωνική ασφάλιση, στην ολομέλεια, στις 8 Μαΐου, 2016


    Η επιστολή Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής συνιστά θρασεία ομολογία του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη, αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Η επιστολή του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής συνιστά πανηγυρική και θρασεία ομολογία του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση με τη συγκυριακή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Καμμένος και να περιορισθούν οι αντιδράσεις του και κυρίως οι απειλές του.

    » Τώρα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αναγκαστική υπαναχώρησή του μπροστά στη δημοκρατική κατακραυγή ως δήθεν ένδειξη ‘θεσμικής ευαισθησίας’. Τόσο μεγάλης ‘θεσμικής ευαισθησίας’ που του επιτρέπει να λέει δημόσια – ευτελίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής –  ότι ελέγχει τη διαδικασία τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που κινείται από τον Πρόεδρό της και διεξάγεται χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης.

    » Πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια σκοτεινή πραγματικότητα. Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, στηρίζεται στις διαθέσεις της Μεγαλοοικονόμου και του Παπαχριστόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Βούτση: Ούτε σημείο στίξης να μην αλλάξει στον Κανονισμό της Βουλής – Δεν είμαι εκβιαζόμενος



    ΣΧΟΛΙΑ