Κοινωνία

Τραγωδία στις Άλπεις: Τουλάχιστον 10 νεκροί από χιονοστιβάδες

  • NewsRoom


Στο θέρετρο Κουρμαγιέρ δύο Βρετανοί και δύο Γάλλοι που έκαναν σκι εκτός πίστας δεν επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής (3.2.2019) στο ξενοδοχείο τους. Το πρωί της Δευτέρας (4.2.2019) τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τρία πτώματα.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία ένας νεαρός 18 ετών παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στην επαρχία Μπολτσάνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, ενώ ένας σνόου – μπόρντερ πέθανε από ασφυξία κάτω από το χιόνι στη Λομβαρδία.

Το Σάββατο (2.2.2019) στη Γαλλία ένας σκιέρ που βρισκόταν εκτός πίστας έχασε τη ζωή του από μεγάλη χιονοστιβάδα στη Σαβοΐα.

Στην Ελβετία ένας άνδρας και μία γυναίκα παρασύρθηκαν από μια χιονοστιβάδα το Σάββατο (2.2.2019) στο καντόνι της Βέρνης. Η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όμως ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.

Στην Αυστρία δύο άνδρες ηλικίας 30 και 52 ετών παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην Καρινθία. Ο πρώτος βρέθηκε σώος και αβλαβής, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε.

Στο Τιρόλο δέκα σκιέρ ηλικίας 17 με 59 ετών παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, αλλά κατάφεραν να βγουν από το χιόνι μόνοι τους.

Άλλες χιονοστιβάδες προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Είκοσι πέντε κτίρια πλακώθηκαν από το χιόνι στο Σάλτσμπουργκ, ενώ για κάποιες ώρες το Σαββατοκύριακο (2 & 3.2.2019) διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Μπρένερ.

Λόγω της διακοπής δημιουργήθηκε στην Ιταλία μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων και φορτηγών μήκους περισσότερων από 12 χιλιομέτρων, τα οποία παρέμειναν ακινητοποιημένα επί ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άλπεις: Αεροπορική τραγωδία με τέσσερις νεκρούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ξενοδοχεία-ιγκλού στις Άλπεις είναι η επιτομή της απέριττης πολυτέλειας (pics)


ΣΧΟΛΙΑ