• Top Stories

    Το παρασκήνιο πίσω από την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και πέντε ακόμη αποχωρήσεις

    • NewsRoom


    Από έντονο εκλογικό παρασκήνιο συνοδεύεται η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, η οποία επισημοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην εκδήλωση για την Προοδευτική Συμμαχία, στο Γαλάτσι.

    Η πλευρά του Μαξίμου, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, ζήτησε την άμεση στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε κάτι τέτοιο να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές.

    Ως αντιστάθμισμα σε αυτή την επικοινωνιακή ενίσχυση της «συμμαχίας», δόθηκε κατά πληροφορίες μια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας -ή η τρίτη ή η τέταρτη- την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει αν θα την πάρει ο κ. Θεοχαρόπουλος ή κάποιος άλλος, όπως για παράδειγμα ο κ. Χατζησωκράτης, όπως φέρεται να υποστηρίζουν οι κ. Δραγασάκης και Βούτσης, ώστε να φανεί πως η συνεργασία είναι βάσει αρχών και όχι μόνο για την επανεκλογή του προέδρου της.

    Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο με δύο υποψηφιότητες, ενώ υπήρξε συζήτηση για ενίσχυση της σταυροδοσίας κάποιου υποψηφίου της στις εθνικές εκλογές.

    Εν τω μεταξύ, πέντε στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποχωρούν από απλά μέλη του κόμματος με αιχμές, διαφωνώντας πλήρως για τη σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή αποχώρησής τους, στην οποία αναφέρουν:

    «Αξιότιμε Πρόεδρε

    » Λίγες μόνο ώρες από την παραίτησή μας από τα όργανα του κόμματος κατέστη πασιφανές ότι η εκ μέρους μας επικοινωνιακή και ουσιαστική διαχείριση του πολιτικού σχεδίου σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνάδει όχι μόνο με την ιδιότητα του στελέχους, αλλά ούτε και του απλού μέλους.

    » Η ερμαφρόδιτη αυτή κατάσταση μόνο φθορά προκαλεί τόσο σε μας όσο και στη συλλογική σας επιλογή. Η εικόνα και οι εντυπώσεις από την εκδήλωση του Γαλατσίου, στην κυριολεξία, μας υπερβαίνουν.

    » Κατόπιν αυτών θεωρούμε αυτονόητα ως ασύμβατη με τις εξελίξεις και την ιδιότητά μας ως απλών μελών του κόμματος.

    » Καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας.

    Νίκος Τσούκαλης

    Θωμάς Ψύρρας

    Γεράσιμος Γεωργάτος

    Χρήστος Γκαρμπούνης

    Στέλιος Παναγούτσος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το deal Θεοχαρόπουλου – Τσίπρα, η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ και οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ: Τα 5+1 σημεία της συστράτευσης



    ΣΧΟΛΙΑ