• Top Stories

    Το μεσημέρι το πρώτο υπουργικό μετά το διαζύγιο με Καμμένο – Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας

    • NewsRoom

    Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, από το οποίο θέλει να δώσει σήμα ότι η κυβέρνηση προχωρά… ακάθεκτη μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και την κύρωση της Συμφωνίας Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, με την κυβερνητική προσδοκία να είναι πάντα οι κάλπες να στηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται τα νομοθετήματα που έρχονται το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την οποία ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις. Έπονται η προστασία της α’ κατοικίας, η επιδότηση ενοικίου, κ.ά.

    Ο Αλ. Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, αναμένεται να πει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της και έχει ορίζοντα μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να προχωρήσει σε νομοθέτηση σειράς μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας.

    Επίσης, στην ομιλία του θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής… Καμμένου -αν και στην κυβέρνησή του υπάρχουν ακόμη υπουργοί ρποερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ- και την επανεκκίνηση με νέα πρόσωπα, τα οποία μένει να δούμε με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, όποτε αυτός γίνει. Τα μηνύματα, πάντως, που εκπέμπονται είναι ότι δεν υπάρχει βιασύνη για αλλαγές.

    Εξάλλου, ζήτημα με τον Βασίλη Κόκκαλη (πλέον ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ) ο οποίος καταψήφισε τις Πρέσπες, δεν τίθεται, καθώς από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι είχε εξαρχής κρατήσει θέση σταθερή και ξεκάθαρη: «Ναι» σε ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Οι κενές θέσεις μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ αφορούν σε υφυπουργεία, οι αρμοδιότητες των οποίων μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν από τις ηγεσίες τους, όπως επισημαίνουν πηγες, επομένως επείγουσα ανάγκη για ευρύ ανασχηματισμό δεν υπάρχει.

    Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να αντικαταστήσει τους Νάσο Ηλιόπουλο και Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίοι έχουν προεκλογικό αγώνα σε Δήμο Αθηναίων και Δήμο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

    Στα πρόβληματα του κ. Τσίπρα το επόμενο διάστημα είναι η πολεμική ρητορική του Πάνου Καμμένου, που έχει διαμηνύσει ότι η διατήρηση υπουργών από τους ΑΝΕΛ είναι casus belli. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι οι «απειλές» και τα «παράπονα» θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον κ. Καμμένο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται ο ανασχηματισμός – Έρχεται και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά;



    ΣΧΟΛΙΑ