• Top Stories

    Το μακάβριο επιχείρημα Τσίπρα για τις συντάξεις (video)

    • NewsRoom


    Πώς να αισθάνθηκαν άραγε οι συνταξιούχοι ακούγοντας χθες τον πρωθυπουργό της χώρας να εξηγεί στους δημοσιογράφους πως η άρση του μέτρου για περικοπές στις συντάξεις αφορά άτομα που σήμερα είναι άνω των 70 ετών και «άρα η οποία περικοπή δαπανών θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου»;

    Από ό,τι φάνηκε, αυτό είναι το πιο πειστικό, και ταυτόχρονα μακάβριο, επιχείρημα που θα επιστρατεύσει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές, για να τους πείσει ότι το μέτρο δεν θα φέρει δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

    Αναλυτικότερα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο απάντησε: «Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζεται η αγωνία για τις συντάξεις – Τι είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επιστροφή των δανειστών με επιτόπιες έρευνες στα… υπουργεία-Μυστήριο με τις συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ