• Top Stories

    Το απουσιολόγιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με την κοινοβουλευτική ομάδα πριν από τις σαρωτικές αλλαγές


    Μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Βουλή, όπου συζητείται η τροπολογία του υπουργείου Άμυνας για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα σε εξοπλιστικές συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όταν αυτή ξεκινήσει, δεν θα δώσουν το «παρών» δύο από τους επτά βουλευτές του κόμματος, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

    Η κ. Κουντουρά θα βρίσκεται στο Τορόντο, οπότε για ακόμη μια φορά δεν θα τοποθετηθεί ανοικτά για τι θα κάνει αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επίσης θα απουσιάζει από την συνεδρίαση, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας, ωστόσο φέρεται να διαφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

    Παρών στην συνεδρίαση θα είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί επανέλαβε ότι θα ψηφίσει την συμφωνία, όμως αν υπάρξει διαγραφή, δεν θα παραδώσει την έδρα τώρα.

    Στην συνεδρίαση της ΚΟ ο Π.Καμμένος αναμένεται να μετρήσει τις δυνάμεις του στο εσωτερικό του κόμματός του, αφού σκοπεύει να ζητήσει από τα στελέχη του που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις να είναι σε ετοιμότητα, για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, όταν αποφασιστεί ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

    Ποιοι θα τον ακολουθήσουν είναι άγνωστο, ήδη όμως η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση, καθώς και ότι η θητεία της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «άλλαξαν ρότα» το καλοκαίρι του 2015.

    Ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη χρησιμοποιήσεις την λέξη «αποστασία» και αναμένεται να την ξαναχρησιμοποιήσει σήμερα, αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που θα συνταχθούν με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετράει τα κουκιά και τις δυνάμεις του ο Πάνος Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παρασκήνιο του κυβερνητικού θρίλερ: Πώς φτάσαμε στο ραντεβού της Παρασκευής – Εξελίξεις στους ΑΝΕΛ



    ΣΧΟΛΙΑ