• Top Stories

    Την αποπομπή της Μαρίας Σπυράκη ζητά το Μέγαρο Μαξίμου

    • NewsRoom
    Μαρία Σπυράκη

    Μαρία Σπυράκη


    Επανέρχεται το Μέγαρο Μαξίμου στο θέμα των επαφών της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζέαφ, ζητώντας αυτή τη φορά τη αποπομπή της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ λέγοντας ότι «συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ».

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Χθες η ΝΔ δε βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ.

    » Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο ‘τυχαίος καφές’ της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο ‘τυχαία’, αλλά έγινε στο ξενοδοχείο ‘Courtyard by Mariott Brόssels’, στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ.

    » Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την ‘ειδική απεσταλμένη του’».

    Η γερμανική εφημερίδα FAZ, επικαλούμενη αναφορές του κ. Ζάεφ, αποκάλυψε στις αρχές της εβδομάδας άγνωστες συναντήσεις της κ. Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η κ. Σπυράκη προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματος, σημειώνοντας ότι η συνάντηση με τον κ. Ζάεφ ήταν μία και τυχαία, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.  Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».

    Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην αποκάλυψη της συνάντησης υπήρξε σφοδρή. «Η χθεσινή αποκάλυψη της FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της κ. Σπυράκη, ως ειδικής απεσταλμένης του κ. Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, τη δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    » Την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας. Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του που εξηγούσε στον κ. Ζάεφ ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματός του» ανέφερε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρία Σπυράκη: Τυχαία η μοναδική συνάντησή μου με τον Ζάεφ – Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστικές συναντήσεις Σπυράκη – Ζάεφ αποκαλύπτει η FAZ



    ΣΧΟΛΙΑ