• Top Stories

    Ταλαιπωρία και παρατράγουδα σε λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω… μπροστινής πόρτας

    λεωφορείο του ΟΑΣΑ


    Απροετοίμαστο βρήκε το επιβατικό κοινό το μέτρο της εισόδου σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα, που στόχο έχει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης και της εισιτηριοδιαφυγής.

    Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά χθες, Δευτέρα, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί και εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα, μιλώντας για προχειρότητα και έλλειψη συνεννόησης, που θα είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στα δρομολόγια και ταλαιπωρία των επιβατών.

    Το μέτρο δεν τέθηκε σε εφαρμογή στα περισσότερα λεωφορεία και τρόλεϊ, ωστόσο στις περιπτώσεις που εφαρμόστηκε αρκετοί επιβάτες ήταν απροετοίμαστοι και δεν είχαν εισιτήριο ή κάρτα. Οι οδηγοί αναγκάστηκαν να κατεβάσουν επιβάτες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και διαπληκτισμοί και κατά συνέπεια καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

    Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης δήλωσε μιλώντας σήμερα στο Θέμα 104,6: «Θέλουμε αξιόπιστη, γρήγορη και ασφαλή συγκοινωνία. Δεν θα την έχουμε έτσι. Όταν θα αξιωθούν να έχουμε επάρκεια σε οδηγούς και λεωφορεία, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε για να διασφαλίσουμε τα έσοδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεωφορεία-τρόλεϊ: Είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα από σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ