• Κοινωνία

    Βενετία: Αντιδρούν οι κάτοικοι για το εισιτήριο των 5 ευρώ

    • NewsRoom
    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στη Βενετία μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου

    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στη Βενετία μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου


    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στη Βενετία μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη για τους επισκέπτες που θα μείνουν για λιγότερο από μια ημέρα. Διαδηλωτές που κρατούσαν πινακίδες και πανό εξέφραζαν την οργή τους για την πολιτική που αποσκοπεί να περιορίσει το κύμα του υπερτουρισμού στην πόλη, ειδικά σε περιόδους αιχμής.

    Επιτροπές και ενώσεις κατοίκων προγραμμάτισαν διαμαρτυρίες σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, αναφέρει η Daily Mail. Όπως υποστηρίζουν, το τέλος δεν θα επιλύσει τα βασικά προβλήματα της πόλης, αλλά μόνο θα αμαυρώσει τη δημόσια εικόνα της. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με πανό και οργάνωσαν πορείες κατά του μέτρου.

    Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, με διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό σε σημεία εισόδου στην πόλη. Κάποια από τα πανό έγραφαν «Όχι στο εισιτήριο, ναι σε σπίτια και υπηρεσίες για όλους». Για άλλους τουρίστες, όσους ήταν σε γόνδολες, ήταν πάλι μια ευκαιρία να φωτογραφίσουν τα επεισόδια…

     

    Διαβάστε επίσης:
    Καλλιάνος: Ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον πατέρα του

    Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Εξαπλασιασμός μπαταριών για αποθήκευση ως το 2030

    Ρωσία: Συνελήφθη «ερήμην» ο Γκάρι Κασπάροφ – Kατηγορείται για τρομοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ