ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΕΤΑΤ προσέφυγαν ξανά στο ΣτΕ για τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, το 2015, υπό την προεδρία του κ. Σωτήριου Ρίζου, είχε κρίνει ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 ήταν αντισυνταγματικές, προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και πως όλες οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2012.
Επίσης, το κράτος πρέπει να συνδράμει στα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010.
Υπενθυμίζεται, ότι το ΣτΕ είχε δώσει το πράσινο φως για τις μειώσεις που έγιναν σε συντάξεις με μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2011 για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι αιτήσεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 23 Ιανουαρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προς μείωση μετοχικού κεφαλαίου ο ΟΤΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες μια μέρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ
- Αποκλειστικό: Clawback – «Μετωπική» PIF με Ά. Γεωργιάδη και Κ. Πιερρακάκη στην αμερικανική πρεσβεία
- O χαμός με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ανασχηματισμός, οι υποψήφιοι κι ένα ραντεβού του ΚΜ, η γαλάζια ναυμαχία στο λιμάνι και τα παιδικά βιβλία του Τασούλα
- Παιχνίδι… δισεκατομμυρίων! Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει θέση στη φανέλα αντί των στοιχηματικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.