• Κοινωνία

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές πλήττονται (χάρτες)

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


    Το κακό του πρόσωπο μας δείχνει ο καιρός τα τελευταία 24ωρα, με τα φαινόμενα να παραμένουν έντονα και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

    Όπως τονίζει το meteo.gr, σήμερα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες (ψυχρές αέριες μάζες στα μέσα και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας – θέρμανση του εδάφους) θα προκαλέσουν εκ νέου την εκδήλωση έντονης αστάθειας.

    Έτσι, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

    Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο

    Περισσότερο θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Στερεά και η Ήπειρος, ενώ στη Στερεά και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα κατά τόπους θα επιμείνουν έως και αργά το βράδυ. Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αστάθεια μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

    Στον προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00, ενώ τα κίτρινα σύμβολα τονίζουν τις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων:

    Διαβάστε ακόμη:

    Άρση μέτρων: Ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά στις 7 για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και γάμους, δεξιώσεις

    Μύκονος: Σάλος με τον «Mr Ζαγόρι» που προσγείωσε το ελικόπτερό του μέσα σε beach bar!

    Γεραπετρίτης για self test: Κατά πάσα βεβαιότητα θα διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ