ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός πλησίον της οικίας του στη Νίκαια, να επιβαίνει σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο όπου και ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν μία (01) μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε (05) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (είκοσι (20) πακέτα) διάφορων επωνυμιών, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) πακέτα τσιγάρων και εκατόν σαράντα τέσσερις (144) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.
Διαβάστε επίσης:
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Πελάτης του κυκλώματος ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια
Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου: Ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα, όλοι το ήξεραν, συνέβη και σε άλλες
Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί το εξοχικό στην Κορινθία – Στα 176.400 ευρώ η τιμή εκκίνησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απέρριψε προτάσεις για κατάπαυση του πυρός με τις ΗΠΑ
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Πώς γλίτωσε για δευτερόλεπτα από το θανατηφόρο πλήγμα – Το ηχητικό ντοκουμέντο πριν την επίθεση
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 9,5% οι κενές θέσεις εργασίας στο δ’ τετράμηνο του 2025
- Ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκινά την εμπορική διάθεση υπηρεσιών οπτικής ίνας στο πλαίσιο του έργου UFBB
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.