Κοινωνία

Σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο επιχειρεί το σύνολο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής

  • NewsRoom

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR


Το σύνολο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, και ταυτόχρονα ειδικά μηχανήματα του μηχανικού δυναμικού της έχουν αναλάβει τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Συκγεκριμενα, έχουν αποσταλεί υδροφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου, μεταφορικά μέσα και ειδικού τύπου τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχημάτα και συμβάλλουν στην κατά τόπους πυρόσβεση. Επίσης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ζήτησε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη να συνεχιστεί η αυξημένη ετοιμότητα του μηχανισμού σε πυροσβεστικούς σταθμούς, πάρκα και δήμους.

Με αφορμή τις αποστολές αυτές, ο κ. Πατούλης δηλώνει: «Ο στόλος μας συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και ο στόλος των οχημάτων μας συμβάλλουν έμπρακτα στην τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης και περιορισμού των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ενεργούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο ανεφοδιασμός των αεροπλάνων. Ευχαριστώ θερμά το σύνολο των στελεχών και των συνεργατών μας οι οποίοι, παρά τη μεγάλη κόπωση, εδώ και μέρες συμμετέχουν και συνδράμουν προκειμένου να λάβει τέλος ο εφιάλτης που ζούμε».

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επιφυλακή στις πυρόπληκτες περιοχές στη Βορειοανατολική Αττική, 29 υδροφόρες, 15 μικρά πυροσβεστικά, 3 λεωφορεία, και 14 μηχανήματα έργου με τα συνοδευτικά τους (πλατφόρμες κ.λπ.).

Τέλος, στην πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας επιχειρούν 7 υδροφόρα οχήματα και 2 μικρά πυροσβεστικά, ενώ έπειτα από σχετικό αίτημα, έχει γίνει αποστολή βοήθειας σε Πάτρα και Πύργο. Μεταξύ άλλων, έχουν αποσταλεί ένα φορτηγό και δύο ειδικά φορτηγά. Τα οχήματα αυτά αξιοποιούνται και για τη μεταφορά της γαλλικής ομάδας διεθνούς βοήθειας.

Διαβάστε επίσης

Υπ. Υποδομών: Στις 204 έφτασαν οι επικίνδυνες για χρήση κατοικίες από τις πυρκαγιές μετά τους ελέγχους
Υπουργείο Οικονομικών: Άνοιξε ειδικός λογαριασμός για δωρεές για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές
Στις 18 έφτασαν οι συλλήψεις για εμπρησμό σε όλη τη χώραΣΧΟΛΙΑ