• Top Stories

    Σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων βλέπει ο Λεβέντης – Τι θα συμβεί αν χάσει άλλους δύο βουλευτές

    • NewsRoom


    Το όνειρο του Μητσοτάκη για αυτοδυναμία περνάει από την πεντακομματική Βουλή, δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης που βλέπει το κόμμα του να φυλλορροεί μετά τη δήλωση του Αρ. Φωκά ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και με τον Γ. Σαρίδη να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος.

    «Επιμένω ότι αυτός κρύβεται από πίσω. Είναι γιος κάποιου που διέπραξε τη μεγαλύτερη αποστασία της ιστορίας. Να προσέχει γιατί μετά τις εκλογές, μπορεί να χρειαστεί την Ένωση Κεντρώων και τότε θα μείνει στον πάγκο. Να σταματήσει τις βρωμιές και να γίνει έντιμος» δήλωσε ο κ. Λεβέντης στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον αρχηγό της ΝΔ.

    Σχολιάζοντας τις προθέσεις του Αριστείδη Φωκά είπε ότι «το να αποστατήσεις χωρίς να παραδώσεις την έδρα είναι ανέντιμο» και πρόσθεσε ότι «σε 3-4 μήνες θα φθάσω το 10%».

    όσον αφορά στο τι έγινε στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «συζητούσαμε το θέμα του κ. Σαρίδη. Του ζητήσαμε να πει συγγνώμη, γιατί ενώ είχαμε συνεννοηθεί μαζί ότι δόθηκαν εξηγήσεις και εξομαλύνθηκε η κατάσταση, αυτός βγήκε και μίλησε για τελεσίγραφο προς εμένα. Του ζητήσαμε να παραδώσει την έδρα. Εκεί εμφανίστηκε ένας άλλος υπερασπιστής, ο Φωκάς, ο οποίος χωρίς να δώσει εξήγηση είπε ‘δεν αντέχω άλλο’ και έκανε δήλωση σε ένα κανάλι. Εγώ δεν πρόλαβα να μιλήσω. Και έμαθα από τα μέσα ότι ανεξαρτητοποιείται».

    «Βρίσκουν βουλευτές που στην αρχή μένουν ανεξάρτητοι και μετά προσκολλώνται αλλού» είπε και πρόσθεσε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια για το πού θα πάνε. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν πρόκειται να βγουν όπου και να πάνε».

    Τι σημαίνει η ανεξαρτητοποίηση

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων μετρούσε εννέα βουλευτές, όμως από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί τρεις βουλευτές, οι Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς (εντάχθηκε στη ΔΗΣΥ), Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ) και Γεώργιος Κατσιαντώνης (εντάχθηκε στη ΝΔ). Αν προχωρήσουν σε ανεξαρτητοποίηση και οι άλλοι δύο βουλευτές η Ένωση Κεντρώων παύει να υφίσταται ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς χάνεται το όριο των πέντε βουλευτών.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο κ. Λεβέντης χάνει τον τίτλο του αρχηγού ΚΟ και το δικαίωμα τοποθέτησης σε σχετικές συνεδριάσεις, το κόμμα χάνει τα γραφεία του στην Βουλή, τους μετακλητούς υπαλλήλους και πιθανότατα την μια θέση αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου που καταλαμβάνει ο Μάριος Γεωργιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βασίλης Λεβέντης: Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ανωμαλίας για την εξόντωση της Ένωσης Κεντρώων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα βήμα πριν τη διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων – Ανεξαρτητοποιούνται 2 βουλευτές



    ΣΧΟΛΙΑ