• Κοινωνία

    Σαρηγιάννης: Εάν ήταν δική μου απόφαση δεν θα προχωρούσα σε άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 5 Απριλίου

    • NewsRoom


    Για την επικείμενη σταδιακή άρση του lockdown μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννης, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος προειδοποιώντας για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των διασωληνωμένων.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής δήλωσε ότι η ανοδική πορεία των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση κατά 31% της μεταδοτικότητας του ιού από τις μεταλλάξεις που έχουν κυριαρχήσει στην Αττική, ενώ στην Κρήτη οφείλονται κατά 100% σε αυτές.

    «Θα μπορούσε ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων της Τρίτης (4.430) να είναι απλώς ένας σταθμός στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων», τόνισε.

    Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί για τους ίδιους λόγους.

    Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση στους αριθμούς των διασωληνωμένων τις επόμενες εβδομάδας.

    «Μέχρι τις 25 Απριλίου θα βλέπουμε αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη το Υπουργείο Υγείας», προειδοποίησε ο ίδιος.

    «Θα δούμε αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα εάν τηρηθούν τα μέτρα, είπε ο κ. Σαρηγιάννης, δηλώνοντας προβληματισμένος από το άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

    «Από άποψη υγειονομικής ασφάλειας, είναι λίγο νωρίς για να ανοίξουν αυτά, δεδομένου και ότι ακόμη δεν έχουμε τα self test και εξοικείωση με αυτά. Εάν ήταν δική μου απόφαση δεν θα προχωρούσα σε άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 5 Απριλίου, αλλά στις 12 Απριλίου».

    Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι θωρεί καταλυτικό μέτρο για την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού τα self test, σημειώνοντας ότι κομβικό ρόλο θα παίξει το πλήθος των ατομικών τεστ που θα γίνονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από τη Δεύτερα με 13032 και χρονικό όριο

    Σταμπουλίδης: Άνοιγμα λιανεμπορίου με περιορισμούς και με sms στο 13032 – Όχι click away και click inside

    Κορονοϊός: Τα εμβόλια αποδίδουν καρπούς – Πτώση 97% των θανάτων στους άνω των 70 στην Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ