• Οικονομία

    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκτός Πανελληνίων στο Λιμενικό Σώμα

    • NewsRoom
    λιμενικο

    Λιμενικό Σώμα


    Με διακόσιους τουλάχιστον νέους εργαζόμενους θέλει να επανδρώσει το Λιμενικό Σώμα το ανθρώπινο δυναμικό του στο προσεχές διάστημα, όπως προκύπτει από τη σχετική προκήρυξη που εξέδωσε.

    Πρόκειται για 200 μόνιμες προσλήψεις στο Σώμα, οι οποίες θα εξαιρεθούν της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων και η διαδικασία θα γίνει εκτάκτως μέσω ΑΣΕΠ, βάσει του νόμου που τροποποιούσε τις σχετικές διατάξεις και κατατέθηκε στη Βουλή.

    Η προκήρυξη αφορά σε προσλήψεις λιμενοφυλάκων και δόκιμων σημαιοφόρων και αναμένεται να εκδοθεί εντός του Απριλίου και θα είναι ενιαία.

    Όπως καταθέτουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας, στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα θα είναι να καλυφθούν τα κενά, που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών, που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές, με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Η εν λόγω προκήρυξη αποτελεί, ουσιαστικά, μια μεταβατική περίοδο στο σύστημα εισαγωγής στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού – Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε και ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων στην Πυροσβεστική, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Προεκλογικές» προσλήψεις 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά το διευρυμένο ωράριο αρχαιολογικών χώρων – Τι ισχύει με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαβρόγλου: Έρχεται η προκήρυξη για την πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών



    ΣΧΟΛΙΑ