• Top Stories

    Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Μία συγνώμη για τις ιερόδουλες

    Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

    Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ


    Μία συγνώμη για τη δημόσια διαπόμπευσή τους επεφύλαξε ο σημερινός πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ιερόδουλες, φορείς του HIV, οι οποίες, 4,5 χρόνια πριν, είδαν το όνομα, τη φωτογραφία και το απόρρητο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, να «κρεμιέται» στα μανταλάκια.

    Τέσσερις από τις συνολικά έντεκα ιερόδουλες δικάζονται από σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Οι τρεις γυναίκες δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή ενώ οι υπόλοιπες έχουν απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

    Το 2012 ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε αποφασίσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας αλλά και το πρόσωπό τους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

    “Είναι υποχρέωσή μου να πω δημοσίως ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά και μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις γυναίκες αυτές. Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων τους», κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρόεδρος του Κέντρου, Θ. Ρόζενμπεργκ. « Η διάγνωση οροθετικότητας είναι εντελώς απόρρητη και δεν μπορεί να δοθεί χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

    Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ρωτήθηκε από τους δικαστές για το λόγο που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των συνολικά 11 γυναικών. “Αρχικά προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι έγινε για λόγους δημόσιας υγείας. Δευτερευόντως ενημερώθηκα ότι η κίνηση αυτή επιβλήθηκε από το υπουργείο Υγείας”, απάντησε ο κ.Ρόζενμπεργκ επιρρίπτοντας ευθύνες στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Η δίκη των 4 ιερόδουλων συνεχίζεται στις 21 Νοεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη Ομπάμα αποκλειστικό: Αυτή είναι η επίλεκτη ομάδα seals που προστατεύει τον πλανητάρχη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομπάμα σε Παυλόπουλο: Έχετε υπομείνει πολλά σαν Έλληνες. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίσκεψη Ομπάμα: Γιατί δεν υποδέχθηκε ο Τσίπρας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ – «Οργιάζουν» οι φήμες



    ΣΧΟΛΙΑ