• Κοινωνία

    Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: «Σε έξαρση η γρίπη – Κάποιοι δε θα τα καταφέρουν»

    • NewsRoom
    θεοφιλος ροζενμπεργκ

    Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ


    Αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο της γρίπης στη χώρα μας αναμένει, για τον ερχόμενο μήνα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

    Σε σχετική δήλωση που έκανε στο ραδιόφωνο News 24/7 88,6, ο κ. Ρόζενμπεργκ ανέφερε πως, για τον Μάρτιο, περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, με την ασθένεια να παραμένει σε έξαρση μέχρι και τον Απρίλιο.

    Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε τις εκτιμήσεις του για το επόμενο διάστημα: «Τόσο οι καιρικές συνθήκες, όσο και η συνήθης διάρκεια του φαινομένου μας λένε ότι και όλο τον επόμενο μήνα, μέχρι και τις αρχές Απριλίου, θα έχουμε περιστατικά και δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τα καταφέρουν».

    Αρνητικό πρόσημο σημειώνει η εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό

    Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε ότι ο επιθυμητός στόχος δεν έχει επιτευχθεί ούτε από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

    Διευκρίνισε, τέλος, ότι ο εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς το εμβόλιο έχει ποσοστό επιτυχίας 70%, ενώ ένα 30% μπορεί να νοσήσει, αλλά ηπιότερα, και χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τελικά, τι έχω; Γρίπη ή απλό κρυολόγημα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα γίνει με της απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης (εγκύκλιος)



    ΣΧΟΛΙΑ