• Top Stories

    Πέντες ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!

    -Δύσκολα και κρίσιμα θέματα θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-θεσμών σήμερα Πέμπτη, μεταξύ των οποίων δημοσιονομικά θέματα, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η αναμόρφωση του “νόμου Δένδια”. Το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη ξεκινά στις 10:00. Στις 12:00 τη σκυτάλη παίρνει ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος  και στις 14:00 κάθεται στο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν θέματα χρηματοπιστωτικά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι συνομιλίες ολοκληρώνονται με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα της αρμοδιότητάς του από τις 18:30 ώς τις 19:30.

    -Για τις 17 Οκτωβρίου ανανέωσαν το ραντεβού Κατρούγκαλος-Θεσμοί για το Εργασιακό. Την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου θα περιμένουν οι δύο πλευρές για τις ομαδικές απολύσεις. Σήμερα Πέμπτη είναι το νέο ραντεβού για προαπαιτούμενα, πάγωμα χρεών και πλαφόν στα αναδρομικά. Βάση της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει το πόρισμα της επιτροπής που θα κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη σημερινή πρώτη και διερευνητική επαφή με τους δανειστές για το καυτό θέμα της β’ αξιολόγησης. 

    -Κατασχέσεις-εξπρές έρχονται από την 1/1/2017, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016. Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει -μέχρι στιγμής- τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

    -Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) αναλαμβάνει ο Δημήτρης Δημητρίου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με εξειδίκευση στις αερομεταφορές, μετά την παραίτηση του καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Την πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    -Πολιτικοί, επικεφαλής ΟΤΑ και ευρωβουλευτές θα δουν τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τους να δημοσιοποιούνται, διευκρινίζει η ΓΓ Διαφθοράς. Δεν έχει αλλάξει ο αριθμός των υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες. Διευκρινίσεις ως προς το ποια πόθεν έσχες θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο έδωσε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-30-omorfotera-panepistimia-tis-evropis/74322



    ΣΧΟΛΙΑ