• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Κρίσιμες θεωρούνται για τις αγορές οι 48 ώρες πριν το πολυσυζητημένο βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όλα τα ενδεχόμενα για το αποτέλεσμα είναι ανοιχτά. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

    -Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, που ανέφερε ότι καθοριστικής σημασίας θα είναι η νέα νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Και συμπλήρωσε: σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

    -Καθησυχαστικά, ότι δεν θα υπάρξει καμία εμπλοκή με το κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις συνθήκες ανάθεσης των δημοσίων έργων στις κατασκευαστικές εταιρείες, εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Ελλάδα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από ανώτατα στελέχη της Κομισιόν, ότι δεν τίθεται θέμα «παγώματος» των κονδυλίων.

    -Στις 30 Ιουνίου θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον που βάλλουν κατά της τιμής εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών που έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια. Ήδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega  Channel (Ανώνυμη Εταιρεία  “Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων”) και αναμένεται μετά την 23η Ιουνίου 2016 η σχετική απόφαση.

    -Μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει της Fraport το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας της πολυεθνικής. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Fraport, Stefan Schulte η εταιρεία έχει προκηρύξει 100 θέσεις εργασίας και παρέλαβε 1700 βιογραφικά!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vodafone-barclays-ke-goldman-sachs-anamesa-stis-eteries-pou-flertaroun-remain/55248

     



    ΣΧΟΛΙΑ