• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Τρεις μήνες – φωτιά που θα κρίνουν ποιες επιχειρήσεις θα βγουν από την πρίζα, έχουν μπροστά τους οι τράπεζες. Ως το τέλος του έτους θα υπάρχει η πλήρης ακτινογραφία των επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες ενώ όπως εκτιμάται οι δύο στις δέκα θα ακολουθήσουν το δρόμο της εκκαθάρισης.

    – «Όσο είμαι εγώ υπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ιδιωτικοποιηθούν», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι ο νόμος για το υπερταμείο δεν αποκλείει την ιδιωτικοποίηση.

    -H οικονομική κρίση που δημιούργησε η κατάρρευση της νοτιοκορεάτικης ναυτιλιακής Hanjin Shipping φαίνεται πως έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, με τις επιπτώσεις να είναι πλέον απτές, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    -Η Ελλάδα έπρεπε να εφαρμόσει πιο σκληρή πολιτική λιτότητα εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν αν συνεχίζονταν οι μεταρρυθμίσεις.

    -Το σίριαλ των τηλεοπτικών αδειών συνεχίζεται. Ο Καλογρίτσας φεύγει, ο Ιβάν Σαββίδης έρχεται. Ο εργολάβος έμεινε εκτός τηλεοπτικών αδειών καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του επιχειρηματία για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-9-apofthegmata-zois-tou-ivan-savvidi/77338



    ΣΧΟΛΙΑ