• Business

    Η τελευταία πράξη του δράματος: Πτώχευσε η Hanjin Shipping

    Hanjin Shipping


    Η τελευταία πράξη του δράματος της άλλοτε κραταιάς Hanjin Shipping γράφτηκε σήμερα, με το αρμόδιο δικαστήριο της Σεούλ να κηρύσσει και επισήμως την νοτιοκορεατική ναυτιλιακή εταιρεία σε πτώχευση, όπως είχε προαναγγελθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    Σε απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει ότι έχει ορίσει σύνδικο για τη διαδικασία της πτώχευσης και καλεί τους πιστωτές της Hanjin να γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου, ενώ ένα μήνα μετά, την 1η Ιουνίου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των πιστωτών.

    “Το δικαστήριο, μέσω της διαδικασίας πτώχευσης, θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να γίνει η μέγιστη δυνατή αποπληρωμή χρέους με έναν τρόπο που θα είναι δίκαιος και ισορροπημένος προς τους πιστωτές”, αναφέρεται στην απόφαση.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει να τερματίσει τη διαδικασία προστασίας της εταιρείας από τους δανειστές της, που ξεκίνησε μετά από αίτημα της νοτιοκορεατικής εταιρείας τον Αύγουστο του 2016, καθώς ο οικονομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας έδειξε ότι η Hanjin θα άξιζε σήμερα περισσότερα αν τα ρευστοποιούσε όλα, παρά αν συνέχιζε τη λειτουργία της.

    Και κάπως έτσι φαίνεται γράφεται το άδοξο τέλος μιας εταιρείας που μέχρι πρόσφατα διέθετε τον 7ο μεγαλύτερο στόλο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, όμως δέχθηκε βαρύ πλήγμα λόγω της προβληματικής αγοράς και τα χρέη της έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη, οδηγώντας στην κατάρρευσή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες εφοπλιστές: Παραγγέλνουν τάνκερ – «θηρία»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Πίττας: Μεγάλες ζημιές για την ναυτιλιακή του εταιρία (Euroseas)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καλλιμανόπουλος: Αποδεσμεύεται πλοίο της Toisa με δικαστική απόφαση



    ΣΧΟΛΙΑ