• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Kαλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Μήνυμα στην Ευρώπη «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» σε ό,τι αφορά το χρέος, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη Συμφωνία του Λονδίνου. Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι  το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου.

    -Μεγαλώνει κατά 1,1 δισ. ευρώ το πακέτο των μέτρων στο ασφαλιστικό, όσο προχωρά η εφαρμογή του. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση “φορτώνει” τον λογαριασμό των μέτρων στο ασφαλιστικό για το 2017 με 1,1 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ που ήδη προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για το έτος αυτό σε βάρος των συνταξιούχων και γενικότερα των ασφαλισμένων, αλλά και παρεμβάσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ στον τομέα της πρόνοιας.

    -Λίστες που γράφονται και ξαναγράφονται διακινούνται μεταξύ Αθήνας και Φρανκφούρτης ώστε η τελική εικόνα στις τράπεζες όσο αφορά διοικήσεις και πρόσωπα να μην έχει ξεκαθαρίσει και όπως λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, εκπλήξεις δεν αποκλείονται μέχρι την τελευταία στιγμή, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου δηλαδή όταν θα έχει διαμορφωθεί το νέο τοπίο στο μάνατζμεντ του κλάδου. Τέσσερις συν μία είναι οι θέσεις που χηρεύουν επισήμως στις τράπεζες.

    -Η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν επηρεάζει σε τίποτα την επένδυση, τόνισε ο Υπ. Πολιτισμού αναφερόμενος στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά ο θόρυβος είναι αντιπολιτευτικός και δεν στηρίζεται πουθενά».Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και αυτό δεν έχει σταματήσει ούτε την οικοδομική δραστηριότητα, συμπλήρωσε.

    -Με όπλα τις κατασχέσεις και του πλειστηριασμούς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να εισπράξει έστω μέρος των πολλών δισεκατομμυρίων που χρωστούν οι οφειλέτες με μέση οφειλή άνω των 150.000 ευρώ. ‘Hδη, η εντολή που έχει δοθεί είναι να γίνει καταγραφή των ακινήτων όλων των οφειλετών αλλά και των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των δημοσίων εσόδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/barclays-erchete-ikonomiki-kategida-ke-den-echoume-tropo-na-tin-antimetopisoume/66375



    ΣΧΟΛΙΑ