• Top Stories

    Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Υποχρέωση όλων ο σεβασμός της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών

    • NewsRoom
    Σχοινάς

    Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Κομισιόν


    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τα περί ηχογράφησης του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη.

    Για πιο σχετικές απαντήσεις ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όπως είπε «είναι πιο αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού».

    Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε το βράδυ της Δευτέρας να δημοσιοποιήσει τον τηλεφωνικό διάλογο που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με διαρροή του προς την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Documento. Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φερόταν να αναφέρει, μεταξύ άλλων:

    Πολάκης: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
    Στουρνάρας: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.
    Πολάκης: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

    Η κίνηση του Παύλου Πολάκη έφερε έντονες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για παράνομη μαγνητοφώνηση και διαρροή της συνομιλίας τους, ενώ όπως ανέφερε ο Παύλος Πολάκης φρόντισε να δημοσιοποιήσει μόνο συγκεκριμένα αποσπάσματα που τον συμφέρουν

    Μετά την κατακραυγή αλλά και τις απειλές για ποινικές κυρώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που επιβάλει ο Ποινικός Κώδικας για παράνομη μαγνητοφώνηση συνομιλίας και δημοσιοποίησή της ο Παύλος Πολάκης αναγκάστηκε να επανέλθει, διαψεύδοντας πως υπήρξε μαγνητοφώνηση, επιμένοντας ωστόσο στις κραυγές του κατά της ΝΔ και των ΜΜΕ.

    Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε με ανακοίνωσή του για μια ακόμα φορά τον αναπληρωτή υπουργό, ασκώντας νέα επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα για την ανακοίνωσή του και παραλείποντας να αναφερθεί έστω και επιγραμματικά στην μαγνητοφώνηση και κίνηση του Παύλου Πολάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το σάπιο πολιτικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ: Aπό τον Kαλογρίτσα στον Πολάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα γυρίζει ο Πολάκης: Αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας – Δεν ηχογράφησα και δεν απείλησα τον Στουρνάρα



    ΣΧΟΛΙΑ