• Top Stories

    Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας»

    Κωσντ


    «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας, να μειώσουμε την ανεργία περαιτέρω και να αυξήσουμε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων» υπογράμμισε ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

    Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας του Νάσου Ηλιόπουλου, πρώην υφυπουργού Εργασίας.

    Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί το έργο με την ίδια αποτελεσματικότητα, αναφερόμενη στην μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες, στις 350.000 νέες θέσεις εργασίας, 70% των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης.

    Η υπουργός ευχήθηκε στον Ν. Ηλιόπουλο «καλή επιτυχία» και σημείωσε ότι το έργο θα το συνεχίσει ο Κ. Μπάρκας.

    Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η δημόσια διοίκηση έχει ικανά στελέχη και ότι οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ συνέβαλαν να προχωρήσουν τα προγράμματα, σημειώνοντας ότι υπάρχει μηχανισμός διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας με συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους.

    Ο Κ. Μπάρκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και ευχήθηκε από καρδιάς στον Ν. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία για το Δήμο Αθηναίων και τη μάχη που δίνει.

    Πρόσθεσε, δε, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας, να μειώσουμε περαιτέρω την ανεργία και να αυξήσουμε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου και κυρίως την κατάργηση του υποκατάστατου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανασχηματισμός Κατρούγκαλου: Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το who is who των νέων προσώπων της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ