• Top Stories

    Ο Πολάκης έκανε τον έξυπνο με το τσιγάρο, αλλά μπροστά στην κ. Κουτζαμάνη στέκεται σούζα


    Το μόνο που τολμάει να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είναι να καπνίζει μπροστά στις κάμερες εντός δημοσίου κτηρίου, παρανομώντας ασύστολα. Κι όμως, αδυνατεί πλήρως – ή μήπως διστάζει; – να αποδείξει τις καταγγελίες του και να αποκαλύψει αν υπάρχει, τελικά, το περιβόητο παραδικαστικό κύκλωμα που χρηματίζεται. Έτσι, ανοίγει πόλεμο με το δικαστικό σώμα και σε ανακοίνωσή του επιμένει να μιλάει για φαινόμενα χρηματισμού καθώς, όπως υποστήριξε, “στην πλειονότητά τους (οι δικαστές) είναι εξαρτώμενοι ή εμπλεκόμενοι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος”.

    Η δήλωσή του αυτή, την οποία έκανε νωρίτερα την Πέμπτη, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία έχει ζητήσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθούν οι καταγγελίες του. Ο κ. Πολάκης, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του σήμερα, ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του “ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση”.

    Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το υπουργείο Υγείας, καπνίζει και μέσα στη Βουλή

    Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σίγουρα δεν περίμενε την ψυχρολουσία που του επιφύλασσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος στην ουσία στήριξε το δικαστικό σώμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “Το υπουργείο και εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική τους πλειονότητα”.

    Βεβαίως, όλη αυτή η έκρυθμη κατάσταση προκάλεσε την άμεση και σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ζήτησαν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα, καθώς οι δηλώσεις που έκανε “τραυματίζουν το Θεσμό της Δικαιοσύνης “.

    Σε αντίστοιχο έντονο κλίμα κινήθηκε και η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), η οποία στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή του κ. Πολάκη και τον κάλεσε να αποδείξει, αν μπορεί, τα λεγόμενά του – σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα τα όσα κατήγγειλε.

    koutzamani
    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη

    Σε μια ύστατη προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Κρητικός υπουργός, προχώρησε στην εξής δήλωση, σήμερα το απόγευμα:

    “Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του. Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

    Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο. Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

    Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί”.

    Το μόνο που απομένει πλέον είναι να διενεργηθεί η έρευνα για την εξακρίβωση των λεγομένων του κ. Πολάκη που έχει παραγγείλει η Εισαγγελέας κ. Κουτζαμάνη. Η έρευνα έχει ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτρη Δασούλα, με την επιλογή μάλιστα να προβεί και σε όποια άλλη ανακριτική πράξη κρίνει ο ίδιος απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mega-prostima-se-bmw-ke-mercedes-benz-pia-ine-ta-prosopa-ton-eterion-stin-ellada/54505

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/oli-alithia-gia-ton-andrea-vgenopoulo-ke-tin-ipotithemeni-forodiafigi/54329

     



    ΣΧΟΛΙΑ