• Top Stories

    Στο έλεος του κυκλώνα «Ζήνων» η χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» (video)

    • NewsRoom

    ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


    Μετά το φονικό πέρασμα της «Ευριδίκης», τη χώρα θα «χτυπήσει» ο τροπικός κυκλώνας Ζήνων. Σύμφωνα με το meteo.gr, θα χτυπήσει το Σάββατο στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, με ανέμους που θα αγγίξουν τα 7 – 8 μποφόρ – αναμένονται ισχυρότεροι των 100 χλμ την ώρα.

    Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα συνεχιστούν και σήμερα οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα διαρκέσουν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδευτούν κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

    Παρασκευή (17-11-2017)
    Πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (έκτος της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας).

    Σάββατο (18-11-2017)
    Αρχικά όλη η χωρά έκτος από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (έκτος από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη
    Θράκη).

    Κυριακή (19-11-2017)
    Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Σύμφωνα, πάντως, με τον μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά αυτή την ώρα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά της χώρας ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε πρόσκαιρη ύφεση.

    Προειδοποιεί για την κακοκαιρία ο Σάκης Αρναούτογλου

    Ο Σάκης Αρναούτογλου την Πέμπτη διευκρίνισε πως ναι μεν υπάρχει κυκλώνας αλλά, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τους κυκλώνες που έχουμε δει σε άλλα σημεία του πλανήτη.

    Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τις επόμενες ώρες και μέχρι το Σάββατο (18/11) η χώρα θα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας από την σφοδρή καταιγίδα – Δεκάδες προβλήματα (video)
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάσος Αρνιακός: O κυκλώνας «Ζήνων» θα «χτυπήσει» τη χώρα σε λίγες ώρες
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Μάνδρας: Ψάχνουν τέσσερις ακόμα αγνοούμενους



    ΣΧΟΛΙΑ