• Top Stories

    Σε 3 χρόνια μειώθηκε η ποινή του 28χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο της 4 μηνών ανιψιάς του

    Τράπερ


    Από τα 15 στα 3 χρόνια μειώθηκε η ποινή του 28χρονου, που δικάστηκε για το θάνατο της μόλις 4 μηνών ανιψούλας του. Το μωράκι έπεσε από την αγκαλιά του θείου του στο κενό του 4ου ορόφου πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο θείος του πρωτόδικα καταδικάστηκε για την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία του βρέφους αλλά σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο έκρινε ότι ο νεαρός δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την ανιψιά του.
    «Η κακιά στιγμή» έγραψε την ασύλληπτη τραγωδία στον Βύρωνα, είναι ουσιαστικά η ανάγνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.
    Στις 12 Μαρτίου του 2015 ο τότε 26χρονος νεαρός βρισκόταν στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στο Βύρωνα. Στα χέρια του κρατούσε την κορούλα της αδελφής του, που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι. Το μωράκι έπεσε από τον τέταρτο όροφο και δευτερόλεπτα μετά, έπεσε στο κενό και ο θείος του. Ο νεαρός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όμως το παιδί δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
    Πρωτόδικα, το Κακουργιοδικείο τον είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία της ανιψιάς του. Σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί. Μετέτρεψαν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και τον καταδίκασαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Του αναγνώρισαν και δύο ελαφρυντικά: της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και του προτέρου εντίμου βίου.

    Στην πρόταση του ο εισαγγελέας εφετών ανέφερε ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε πρόθεση του κατηγορουμένου να πετάξει το βρέφος από το μπαλκόνι του διαμερίσματος.  Όπως είπε: “Πρόκειται για πράξη τελεσθείσα από αμέλεια, για εμάς είναι ξεκάθαρο. Εδώ δεν υπάρχει κίνητρο, ψυχασθενής δεν είναι και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική”.

    Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βγήκε με το μωρό στο μπαλκόνι για να δει εάν ερχόταν η μαμά του, ένιωσε ζάλη και δεν κατάλαβε πως το μωρό του έφυγε από τα χέρια του. “Την ώρα που το μωρό έπεφτε, ένιωσα σαν να ανέκτησα τις αισθήσεις μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου”, είπε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Δικαιοσύνης: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές – Τι καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα – Περικλής – Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αποφυλάκισης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με νέα ποινική δίωξη αντιμέτωπος ο τέως δημάρχος Καλαμαριάς Χρ.Οικονομίδης



    ΣΧΟΛΙΑ