• Top Stories

    Πώς φτάσαμε από τον εκβιασμό του Αρ. Φλώρου στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    • NewsRoom
    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Νέα στοιχεία έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Αρχές σχετικά με το πώς οργανώθηκε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τι συμφώνησαν οι δράστες με τους ηθικούς αυτουργούς, πόσα ζήτησαν και πόσα τελικά πήραν και ποιοι άλλοι εμπλέκονται είναι μερικά από αυτά.

    Κατ’αρχάς,πίσω από την υπόθεση κρύβεται η αλβανική μαφία που, μέσα από τη φυλακή, πήγε να στήσει τη μεγάλη μπίζνα, ποντάροντας στην πίεση που δεχόταν λόγω της επικείμενης δίκης ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa, ο Αριστείδης Φλώρος.

    Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος κ. Παπαζαφείρης, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται τρεις Αλβανοί, σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 34, 35, και 40 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι των φυλακών για απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα βαρεία αδικήματα.

    Οι τρεις αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέλαβαν τον 32χρονο και έναν ακόμα 30χρονο, ο οποίος διέφυγε αμέσως μετά την δολοφονία στην Αλβανία και καταζητείται, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Σκοπός τους ήταν να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Σε αυτές, αποκάλυπταν πως ο Φλώρος ήταν ο ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου (αντιδίκου του στην υπόθεση της Energa), που είχε διαπραχθεί το 2014 στην Πεντέλη.

    Η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις και τις αναλύσεις, ήταν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σημαδεύοντας στα πόδια του, αλλά αυτοί τον δολοφόνησαν. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχηγός των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών, έχει καταγραφεί να λέει σε τηλεφωνική του συνομιλία: «Τους είπαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν».

    Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες ζήτησαν τη διεύθυνση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Energa, προκειμένου να απειλήσουν την οικογένεια του με στόχο να τον αναγκάσουν να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν. Ο Ζαφειρόπουλος τους έδωσε δικαστικό έγγραφο που αναφερόταν η διεύθυνση, το οποίο βρέθηκε στην έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που έμεναν οι δράστες με έναν ακόμα 32χρονο ομοεθνή τους στην Καλλιθέα.Μόλις πήραν το έγγραφο ο 30χρονος είπε στον 32χρονο: «πυροβόλησε τον στα πόδια να φύγουμε». Εκείνος όμως πυροβόλησε τον δικηγόρο στο στήθος από απόσταση 1,5 μέτρων με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

    Οι ηθικοί αυτουργοί ήρθαν σε επαφή με τους δύο δράστες που ήταν εκτός φυλακής και τους έδωσαν συγκεκριμένες εντολές για τον εκφοβισμό του δικηγόρου.Στο σημείο αυτό εμπλέκεται μια άγνωστη γυναίκα, η οποία έδωσε στους δράστες την προκαταβολή των 3.000 ευρώ.

    Οι Αλβανοί κατηγορούμενοι προδόθηκαν εκτός όλων των άλλων και από τις φωτογραφίες τους στο facebook. Οι δυσκολίες για τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, που είχαν στα χέρια τους παλιές φωτογραφίες της Σήμανσης,αντιμετωπίστηκαν από την ύπαρξη των προφίλ με πραγματικές φωτογραφίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αλβανική μαφία πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Πώς ο εκφοβισμός κατέληξε σε δολοφονία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη ΓΑΔΑ 3 ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Πιο κοντά στους δράστες η ΕΛ.ΑΣ -Βρέθηκε όπλο στην Καλλιθέα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ