• Top Stories

    Πιθανή συνάντηση Λαγκάρντ – Τσίπρα ενόψει της επίσκεψής του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον

    • NewsRoom

    Τσίπρας- Λαγκάρντ


    Τη συνάντησή του με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

    Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Ταμείου προγραμματίζεται -πιθανότατα- για το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου, μια μέρα πριν δηλαδή από  τη συνάντησή του Αλ. Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ.

    Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την επίσκεψη από το Σικάγο, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη στάση (14-15-16 Οκτωβρίου) της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον η οποία θα λάβει χώρα στο διάστημα μεταξύ 13 -15 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας – στην οποία θα λάβει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο – θα συζητηθούν σε διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών σε πρώτη φάση τα αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης.

    Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαγκάρντ έχει προσκληθεί απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να επισκεφθεί τη χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο διάδοχος του Σόιμπλε, τρεις φορές χειρότερος από τον Σόιμπλε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: «Βλέπει» εμφύλιο στην Ισπανία λόγω της Καταλονίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νόμπελ Ειρήνης 2017: Στην γενική εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ