• Top Stories

    Ο διάδοχος του Σόιμπλε, τρεις φορές χειρότερος από τον Σόιμπλε!

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ


    Ο ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων, Κριστιάν Λίντνερ εξαπέλυσε βολές εναντίον του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε , για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αρκετά σκληρός απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και για τη μη μείωση του φόρου εισοδήματος στα μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Εξέφρασε, ακόμα, τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα ευοδωθεί η προσπάθεια συγκρότησης ενός κυβερνητικού συνασπισμού τύπου «Τζαμάικα», με τη συμμετοχή του FDP και τω Πρασίνων, εξαιτίας των σημαντικών διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα.

    Πιο συγκεκριμένα δήλωσε  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt «Ο κ. Σόιμπλε δεν κατάφερε να επιβληθεί στην καγκελάριο σε πολλά ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Θυμηθείτε απλώς το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, το οποίο αρχικά δεν ήθελε να δοθεί».

    Στην ίδια συνέντευξη, επανέλαβε το αίτημά του για δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει τη χρεοκοπία χωρών και την αποχώρησή τους από τη ζώνη του ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται ότι θα φεύγουν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τον ίδιο και το κόμμα του να διεκδικούν το υπουργείο Οικονομικών, ως προϋπόθεση για να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, ο Λίντνερ είπε: «Για εμάς, η αλλαγή στην δημοσιονομική πολιτική είναι πιο σημαντική από το να υπάρξει νέος υπουργός. Δεν έχει νόημα να συζητάμε φήμες γύρω από πρόσωπα και θέσεις όσο δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι πολιτική θέλουμε».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λίντνερ απέκλεισε επιπλέον δανεισμό της Γερμανίας για να καλυφθεί το κόστος της μείωσης των φόρων και της αύξησης των δημόσιων επενδύσεων, που ο ίδιος και το κόμμα του προτείνουν.

    Σχετικά με το προσφυγικό, ο επικεφαλής του FDP τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των αλλοδαπών που γίνονται δεκτοί στη Γερμανία -ικανοποιώντας έτσι ένα βασικό αίτημα του «αδελφού» κόμματος της Μέρκελ, των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών. Επίσης, υποστήριξε την ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει την προσέλκυση πιο ειδικευμένων και καλά εκπαιδευμένων εργαζομένων από τις χώρες του εξωτερικού στη γερμανική αγορά εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας για Γ. Διώτη: «Να αθωωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να διεξαχθούν εκλογές στην Καταλονία ζητάει η ισπανική κυβέρνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νόμπελ Ειρήνης 2017: Στην γενική εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων (video)



    ΣΧΟΛΙΑ