• Top Stories

    Μια διαγραφή, το …φλερτ, ο σύζυγος και το Μητρώο Στελεχών

    • NewsRoom
    papakosta παπακώστα

    Κατερίνα Παπακώστα, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Σε μια κίνηση υψηλού συμβουλισμού προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγράφοντας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ την Κατερινά Παπακώστα. “Η κα Παπακώστα έδειξε να επιδιώκει τη διαγραφή της με τα όσα είπε στη Βουλή” ήταν το σχόλιο στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη στο mononews.gr, σχετικά το πως φτάσαμε στη διαγραφή της κα Παπακώστα.

    Ήταν η τρίτη και πιο φαρμακερή για τη βουλευτή της Β’ Αθηνών καθώς είχε …φλερτάρει με τη διαγραφή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.  Πριν στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχαν προηγηθεί άλλα δύο αρκετά σοβαρά περιστατικά κατά τα οποία είχε εξεταστεί το ζήτημα της διαγραφής της κας Παπακώστα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρά στο συγκεκριμένο βήμα.
    Τον περασμένο Μάρτιο η Κατερίνα Παπακώστα για να αποφύγει τη διαγραφή της είχε αναγκαστεί να ανασκευάσει δηλώσεις που φερόταν να είχε κάνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις» σύμφωνα με τις οποίες είχε διαφοροποιηθεί από το κεντρικό πολιτικό αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει «γραφική» εφόσον επιμείνει στο αίτημά της για εκλογές στην περίπτωση που κλείσει η β’ αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.
    Λίγες εβδομάδες αργότερα, τον Απρίλιο η κα Παπακώστα  καρατομήθηκε από αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας και τη θέση της πήρε ο νεοαφιχθείς τότε στη ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας. Ο λόγος για όλα αυτά στάθηκε το γεγονός ότι η κα Παπακώστα σε δημόσια αντιπαράθεσή που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη ζητούσε ουσιαστικά την παραίτησή του από αντιπρόεδρος του κόμματος μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε σχέση με το ρόλο του ως πρώην υπουργού υγείας για το ζήτημα του Ερρίκος Ντυνάν το οποίο βρισκόταν στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.
    Τελικα, το ποτήρι …ξεχείλισε με τη τοποθέτηση στη Βουλή της κα Παπακώστα που έδειξε να κλείνει το μάτι στον Πάνο Καμμένο. “Αν είχε να πει κάτι η κα Παπακώστα, θα μπορούσε να το πει λίγες ώρες πριν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου δόθηκε ο λόγος στους βουλευτές ωστόσο εκείνη επέλεξε την αίθουσα της Ολομέλειας για να μιλήσει” ήταν το σχόλιο πηγών της Πειραιώς.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε έντονο παρασκήνιο προκειμένου να αποφεχθεί η διαγραφή της κα Παπακώστα. Αρχικός χειρισμός έγινε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου ο γραμματέας Κώστας Τσιάρας ζήτησε διορθωτική δήλωση στην οποία και προέβη η κα Παπακώστα κάνοντας λόγο για τη στάση της χτες στη βουλή «όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου» και το θέμα έμεινε εκεί και επανεξετάστηκε στον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ “ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ πήγε με τη διαγραφή ουσιαστικά της κα Παπακώστα καθώς η διευκρινιστική δήλωσή της δεν τον ικανοποίησε”.
     Το άνοιγμα των ΑΝΕΛ προς Παπακώστα 
    Την ευκαιρία να ρίξουν …γέφυρες προς την πλευρά της αναεξάρτητης πλέον βουλευτή βρήκαν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Ενδεικτικό του κλίματος αποτελεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν στην οποία «υπερασπίζονται» την κα Παπακώστα. Μεταξύ άλλων σημείωναν στην  ανακοίνωση «Δεν περιμέναμε στον βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του». «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα σχετικά με τα όσα ακούγονται». «Ότι ήταν να πω το είπα στη δήλωσή μου», φέρεται να έλεγε χθες σε συνομιλητές της η διαγραφείσα από τη ΝΔ βουλευτής σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, χθες, περι μελλοντικής της συμπόρευσης με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
    Στο Μητρώο Στελεχών ο άντρας της κα Παπακώστα
    Στη Πειραιώς πάντως τονίζουν πως δεν υπάρχει επιστροφή για την κα Παπακώστα και στις επόμενες εκλογές θα είναι εκτός “γαλάζιων” στελεχων. Ωστόσο δεν κλείνουν την πόρτα στο σύζυγο της κα Παπακώστα. Όπως είχε αποκαλύψει το  mononews.gr  ο σύζυγος της κα Παπακώστα κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος ήταν μεταξύ των “32” νέων στελεχων που επιλέχτηκαν μέσω των διαδικασιών του Μητρώου Στελεχων της ΝΔ και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Πειραιώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πηγές της Πειραιώς, πάντως έστω και αν αποκλείουν την επιστροφή Παπακώστα, δεν αποκλείουν την κάθοδο του συζυγου της ανεξάρτητης πλέον βουλευτή στις “γαλάζιες” λίστες των εκλογών.



    ΣΧΟΛΙΑ