• Top Stories

    Κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών και περιουσίας της ΑΕΠΙ

    Τράπερ


    Στα δέκα εκατομμύρια ευρώ φτάνει το μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΠΙ στο πλαίσιο της έρευνας για κακοδιαχείριση.

    Μετά τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση άυλων περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΠΙ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, η δέσμευση αφορά και τις διασφαλίσεις εξαιτίας μη εξυπηρέτησης δανείoυ της Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

    Η πρώτη δέσμευση είχε γίνει τον περασμένο Μάρτη. Τότε, είχαν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες  των μελών του Δ.Σ της ΑΕΠΙ. Επίσης, εταιρικοί και προσωπικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ.

    Οι εισαγγελείς διερευνούν τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ,  αλλά και των υπέρογκων μισθών που φέρονται  να εισέπραταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ! Εταιρεία απέκρυψε 2 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην απαλλαγή Ανδρέα Γεωργίου από την τεχνητή διόγκωση του χρέους το 2009



    ΣΧΟΛΙΑ