ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης όπως και έπραξαν οι δικαστικές αρχές. Όπως ανέφερε η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν. Το ένταλμα στρέφεται και εναντίον τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του που έφυγαν μαζί του και βρίσκονται στο Βέλγιο.
Μια εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ρωτήθηκε για το θέμα, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι εκδόθηκε το ένταλμα αυτό που είχε ζητηθεί νωρίτερα από τις εισαγγελικές αρχές, επειδή ο Πουτζντεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήτευσή τους.
Παράλληλα, η δικαστής διέταξε την προφυλάκιση εννέα μελών του υπουργικού συμβουλίου του Πουτζντεμόν, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, Οριόλ Ζουνκέρας.
Ο ένας από τους εννέα πρώην υπουργούς, ο Σάντι Βίλα, που παραιτήθηκε πριν κηρυχθεί μονομερώς η ανεξαρτησία, την περασμένη Παρασκευή, και πιέζει ώστε να βρεθεί μια διέξοδος μέσω διαπραγματεύσεων, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισπανία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν ζήτησαν οι αρχές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Ένα εκατομμύριο Καταλανοί ζήτησαν «να πάει φυλακή» ο Πουτζντεμόν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της Καταλονίας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση τον Ιανουάριο – Ανέβηκε η απασχόληση στα 431,8 χιλ. άτομα (πίνακες)
- Τυχεροπούλου κατά πάντων: «Όλοι γνώριζαν για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ» – Όσα είπε στην δίκη
- Παύλος Μαρινάκης: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο Στενό του Ορμούζ – Συμμετοχή μόνο στην επιχείρηση «Ασπίδες» της ΕΕ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% των τιμών εκροών σε γεωργία και κτηνοτροφία τον Ιανουάριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.