• Top Stories

    Δεν μπλοκάρει το ΣτΕ το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι

    justice δικηγόροι


    Αβάσιμοι κρίθηκαν οι ισχυρισμοί τοπικού περιβαλλοντικού συλλόγου και το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του, επιτρέποντας ως νόμιμη τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι της Ευβοίας.

    Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων», θέτοντας θέμα λειτουργίας του εργοστασίου. Υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι προέκυπτε περιβαλλοντική μόλυνση από τα απόβλητα της ΑΓΕΤ και ατμοσφαιρική μόλυνση από εκπομπές οξειδίου του αζώτου.

    Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν την προσφυγή κρίνοντας ότι είναι νόμιμη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που λειτουργεί από το έτος 1983 και παράγει 2,2 εκατομμύρια τόνους τσιμέντου ετησίως.

    Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν είναι ούτε ανεπαρκής, ούτε πλημμελής ενώ πριν από τη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, δεν απαιτείται να προηγηθεί προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση η οποία να στηρίζεται σε προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη φυλακή οδηγήθηκε το σατανικό ζευγάρι για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωάννινα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 26χρονος που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περιστέρι: πατέρας τραυμάτισε θανάσιμα τον γιο του με μαχαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ