• Top Stories

    Αθήνα: 5 μπαρ που σερβίρουν και καλό φαγητό

    Αθήνα


    Σε αυτά τα μπαρ του κέντρου επιστρέφουμε όχι μόνο για τα κοκτέιλ αλλά και για τις νοστιμιές που βγαίνουν από την κουζίνα τους. Λαχταριστά burgers, πληθωρικές μακαρονάδες, ακόμα και ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο έχει το μενού. Πέντε αγαπημένα στέκια που παντρεύουν ωραιότατα την απόλαυση του ποτού με αυτή του φαγητού.

    Odori Vermuteria Di Atene

    athina

    athina 1

    Τι θα λέγατε για ένα βερμούτ παρέα με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο; Στην πρώτη βερμουτερία της Αθήνας, στον πεζόδρομο της πλατείας των Αγίων Θεοδώρων, ο κατάλογος των κοκτέιλ, όπου πρωταγωνιστεί το βερμούτ, πλαισιώνεται από ένα νόστιμο μενού με μπόλικη μυρωδιά και γεύση από Ιταλία. Από την κουζίνα βγαίνουν πληθωρικά πιάτα ζυμαρικών, καλοφτιαγμένες σαλάτες και μπρουσκέτες, ενώ στον ξυλόφουρνο ψήνονται για ένα μόλις λεπτό οι πίτσες. Δοκιμάστε τα λαζάνια με μοσχάρι ραγού από τον ξυλόφουρνο και την πίτσα funghi e tartufo, με τρούφα και μανιτάρια. Στο κυριακάτικο brunch βρίσκουμε ωραίες προτάσεις όπως pizza carbonara, pancakes γλυκοπατάτας, burgers με ειδικό ψωμί και french toast panettone με αχλάδια ποσέ και κρέμα ρικότας. Τα cocktails έχουν την υπογραφή Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. Θα βρείτε προτάσεις aperitivo, παραλλαγές κλασικών cocktails, εμπνευσμένα in house με βότανα και υπέροχα Negroni. Σκουλενίου 2, Κέντρο, τηλ. 2103314674.

    The Clumsies

    athina 2

    Το 9ο καλύτερο μπαρ παγκοσμίως για το 2016 σύμφωνα με τα World’s 50 Best Bars δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τα πρωτοποριακά κοκτέιλ του και με τις φρέσκες ιδέες του. Μετά τα επιτυχημένα κυριακάτικα brunch της περσινής σεζόν, για τα οποία συνεργάστηκε με έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων σεφ, φέτος βρίσκουμε στην κουζίνα έναν κορυφαίο σεφ. Ο Jean Charles Metayer υπογράφει το The Sandwich Project που σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή ως brunch. Ο Γάλλος σεφ μαζί με τον αδερφό του και πιο σπουδαίο -μέχρι στιγμής- αρτοποιητή της πόλης, Sebastian Metayer δημιούργησαν αποκλειστικά για το The Clumsies έξι πολύ ιδιαίτερα σάντουιτς με μοναδικό ψωμί, πρωτότυπες επιλογές υλικών και εντυπωσιακή παρουσίαση. Προσωπικό μας αγαπημένο το Bourguignon με υπέροχο μοσχαράκι μπουργκινιόν, μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί, μανιτάρια και πουρέ σελινόριζας. Το μενού του φαγητού διανθίζεται επιπλέον με φανταστικά dumplings και bao buns, τα οποία συνοδεύονται, φυσικά, με τα υπέροχα κοκτέιλ του μπαρ. Πραξιτέλους 30, Κέντρο, τηλ.: 210 3232682, www.theclumsies.gr

    Cinco

    athina 3

    Καλοστημένο και διαφορετικό, αυτό το κολωνακιώτικο tapas bar είναι πάντα γεμάτο με κόσμο που φαίνεται να περνάει καλά, τρώγοντας, συζητώντας και απολαμβάνοντας το ποτό και το φαγητό τους. O εντυπωσιακός χώρος µε τις γερές δόσεις βιοµηχανικού design, το μενού με ιαπωνο-περουβιανο- ισπανικά στοιχεία, αλλά και τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Χρήστου Βρεττού, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Τα mini burgers και τα νέα δημιουργικά σάντουιτς γίνονται ανάρπαστα, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως άγρια μανιτάρια με γκοργκοντζόλα. σαλάτα με κόκκινη κινόα και καπνιστό σολομό και cheviche από λαυράκι, που δένουν πολύ καλά με cocktails όπως το Bensam Mule όπου η βότκα συνδυάζεται με sake σε λέμονγκρας. Τις Κυριακές ερχόμαστε για brunch με cocktails και live μουσική. Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103643603, www.cincoathens.com

    Noel

    athina 4

    Το αγαπημένο μπαρ της στοάς Κουρτάκη αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για τα απογεύματα εκείνα που φεύγεις αργά από το γραφείο και αρνείσαι να πας σπίτι. Το καταφύγιο σου έχει τοίχους βαμμένους σε βαθύ μπορντό, πολυέλαιους, καναπέδες και πολυθρόνες μιας άλλης εποχής που θυμίζουν μπαρόκ βιεννέζικο καφέ, αλλά κι έναν ονειρικό Μπλε χώρο με υπέροχα κεραμικά πλακάκια. Σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικούς καφέδες, τσιμπολογήματα αλλά και κανονικό φαγητό, κυριακάτικο brunch και, φυσικά, πολύ καλά cocktails. Στο μενού βρίσκουμε ιταλικές κι όχι μόνο γεύσεις- από πίτσα και ζυμαρικά μέχρι tonnato με carpaccio τόνου και ζουμερό μπέργκερ με τηγανητές πατάτες. Αυτή την εποχή δεν παραλείπουμε να φέρουμε στο τραπέζι μας κι ένα από τα εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ όπως την Christmas Margarita με σιρόπι μπαχαρικών, λικέρ πορτοκάλι, λάιμ και bitters Rim από μπισκότο και αλάτι. Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο, τηλ.: 211 2159534.

    Μπελ Ρέυ

    Αθήνα

    Στο τέρμα του φιλόξενου πεζόδρομου της Γεωργίου Ολυμπίου, στον χώρο ενός παλιού πλυντηρίου και λιπαντηρίου αυτοκινήτων στήθηκε ένα προσεγμένο μαγαζί που προσελκύει κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Χώρος λιτός με διακριτικά ρετρό στοιχεία, σχολικές καρέκλες και μεγάλα τραπέζια για κοινωνικές παρέες. Σε αυτό το αυτοπροσδιοριζόμενο σνακ-μπαρ μας αρέσουν οι σούπερ φυσικοί χυμοί, τα κοκτέιλ με άποψη, όπως το Calcutta (βότκα αρωματισμένη με βανίλια, mango, πικραμύγδαλο, ginger, lime), οι μουσικές (indie, funk και jazz) αλλά και οι ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις του καταλόγου: από κροκ μαντάμ και γαλλική κρεμμυδόσουπα μέχρι burritos και σούπες βελουτέ. Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 213 0326450, belraybar.gr.

    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ