• Top Stories

    Νέο «όχι» της Τουρκίας στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    • NewsRoom


    Νέο «όχι» είπε το τουρκικό δικαστήριο στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και 140 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

    Eίναι η πέμπτη φορά που το τουρκικό δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα αποφυλάκισης, με το αιτιολογικό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

    Η απόφαση ήταν απορριπτική, παρά την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία όριζε ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

    Η τροπολογία αυτή, σύμφωνα με όσα είχε πει ο Πάνος Καμμένος, θα αποδυνάμωνε το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν είχαν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν.

    Εξάλλου, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν, είχε ζητήσει να προχωρήσει άμεσα η δικαστική διαδικασία.

    Η Αθήνα προσδοκούσε ότι η μεταχείριση απέναντι στους δύο Έλληνες αξιωματικούς θα άλλαζε προς το καλύτερο μετά την εκλογική νίκη του Ερντογάν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, την ώρα μάλιστα που η Άγκυρα βάζει όλο και πιο επιτακτικά το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν έχω περισσότερες ελπίδες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιούνκερ: Γελοίο ότι δυο Έλληνες αξιωματικοί απείλησαν την Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ