• Κοινωνία

    Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο – Σοβαρά τραυματισμένος 24χρονος

    • NewsRoom


    Κατέληξε η γυναίκα που πυροβολήθηκε κατά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ μέσα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο NBC.

    Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο,  και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

    Αστυνομικοί έβγαλαν όπλα για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, δήλωσε ένας βουλευτής. «Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν», έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι. Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες. «Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα», έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. «Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες », πρόσθεσε ο Κίλντι.

    Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι 24χρονος που επιχείρησε να μπει στο Καπιτώλιο, ύστερα από αναρρίχηση και πτώση από ικριώματα, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο 24χρονος  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

    Οι συγκρούσεις  είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό πολλών αστυνομικών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μπάιντεν: Καλεί τον Τραμπ να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου

    Τραμπ για Καπιτώλιο: «Μας έκλεψαν, αλλά γυρίστε σπίτι»

    Χάος στην Ουάσινγκτον με τους οπαδούς του Τραμπ – Δυνάμεις της Εθνοφρουράς στέλνονται στο Καπιτώλιο (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ