• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Καλεί τον Τραμπ να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου

    • NewsRoom

    Τζο Μπάιντεν


    Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει ζωντανά στην τηλεόραση και να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου.

    Με τη μορφή διαγγέλματος, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε μήνυμα προς τους εισβολείς με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταματήσουν τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίζονται αυτή την ώρα από τους φανατικούς οπαδούς του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

    «Με έχετε ακούσει και προηγουμένως να λέω ότι τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

    «Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος για όσα συμβαίνουν στο έθνος μας. Έχουμε φτάσει σε μία σκοτεινή περίοδο για τη Δημοκρατία μας. Η δουλειά των επόμενων τεσσάρων χρόνων πρέπει να είναι η ανάσταση της δημοκρατίας με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Ο ρόλος της πολιτικής είναι να λύνουμε προβλήματα και όχι να φτάνουμε σε σκηνές χάους», πρόσθεσε.

    «Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη και απαιτεί ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στην αναζήτηση της δικής τους ισχύος. Σε μια δημοκρατία 250 χρόνων μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτά που είδαμε σήμερα. Θυμάμαι τα λόγια του Λίνκολν αναφορικά με το πως η δημοκρατία θα πρέπει να υπηρετείται από τους πατέρες του Έθνους. Ο Τραμπ να βγει μπροστά. Ο Θεός να ευλογεί όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στην Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

    «Η αμερικανική Δημοκρατία δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Τραμπ καλεί τώρα τους οπαδούς του να αποφύγουν τη βία!

    Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ την ήττα »

    Πλήθη υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσινγκτον

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ