• City Stories

    Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    • NewsRoom


    Μια χαλαρή βόλτα για καφέ και ψώνια στην Κηφισιά δίνει πάντα την αίσθηση απόδρασης από την πόλη. Γι’ αυτό κι εμείς φτιάξαμε έναν οδηγό με τα 10 πιο αγαπημένα μας cafe και all day στέκια στην «πρωτεύουσα» των Βορείων Προαστίων.

    Μέντα

    kifisia

    Το πιο cozy cafe της Κηφισιάς βρίσκεται σε ένα ήσυχο δρομάκι, στο ισόγειο ενός πέτρινου σπιτιού του 19ου αιώνα, στο οποίο περνούσε τα καλοκαίρια ο Άγγελος Σικελιανός. Αγαπάμε τον κουκλίστικο κήπο του, αλλά και ο καλαίσθητος εσωτερικός χώρος αυτού του μικρού cafe είναι ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικη χαλάρωση όλες τις ώρες της μέρας: από το πρωί έως το απόγευμα με φρεσκοψημένο καφέ και νόστιμα γλυκά, αλλά κι αργότερα για ζεστό κρασί και χαλαρό ποτό συνοδεία jazz ήχων. Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ.: 210 8080193.

    Artisanal Lounge and Gardens

    kifisia 1

    Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη μεταμορφώθηκε πριν από λίγα χρόνια σε ένα εντυπωσιακό all day bar-restaurant με έναν πανέμορφο, πολύχρωμο κήπο και χώρους ξεχωριστής αισθητικής. Τα πρωινά στο Artisanal έχουν στυλ, φροντίδα και γεύση φθινοπωρινής θαλπωρής. Από νωρίς, απολαμβάνουμε ζεστός καφέ ή τσάι στην orangerie και θέα στον κήπο. Αργότερα, την σκυτάλη παίρνουν τα πιάτα μεσογειακής κουζίνας του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη και τα πολύ ενδιαφέροντα cocktails που επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος. Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 2108086111, artisanal.gr

    Different Beast

    kifisia 2

    Επηρεασμένοι από τη ζωή και τις εμπειρίες τους στην Αγγλία, η Εβίτα και ο Άλεξ δημιούργησαν πρόσφατα το Different Beast, έναν πραγματικά ξεχωριστό χώρο στην Κηφισιά. Ο τοίχος με τα άσπρα τούβλα, η ανοιχτή κουζίνα και τα εντυπωσιακά και διαφορετικά σερβίτσια που έχουν αγοραστεί από δημοπρασίες στην Αγγλία είναι μερικά στοιχεία που συνθέτουν το όμορφο σκηνικό. Το δυνατό χαρτί του είναι το brunch, ενώ τα θρεπτικά smoothie, οι μονοποικιλιακοί καφέδες Taf και οι ιδιαίτερες γεύσεις τσαγιού (όπως το πράσινο με κόκκους ψημένου ρυζιού “Popcorn”) εμπλουτίζουν τον κατάλογο. Στα ατού ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556.

    The Dalliance House

    kifisia 3

    Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό της Κηφισιάς, με τον αριστοκρατικό αέρα ενός νεοκλασικού ψηλοτάβανου αρχοντικού να συναντιέται με την προσεγμένη διακόσμηση που θυμίζει cosy καθιστικό, το The Dalliance House (ή αλλιώς “το σπίτι του φλερτ”) μας υποδέχεται από τις 10 το πρωί για μια all day εμπειρία διασκέδασης. Ο καφές, οι εξωτικές ποικιλίες τσαγιού, τα αυγά Benedict και τα σπιτικά κέικ δίνουν αργότερα τη θέση τους σε μεσογειακά πιάτα, ενώ από το απόγευμα και μετά η ατμόσφαιρα σηκώνει κρασί και καλό κοκτέιλ. Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230775, thedalliancehouse.com

    Zambri

    kifisia 4

    Πέτρα, ξύλο, vintage πλακάκια, πορτρέτα στο ταβάνι, εντυπωσιακοί κάκτοι και φοίνικες: το Zambri, ο νέος all day χώρος της Κηφισιάς που στεγάζεται σε ένα όμορφο αρχοντικό, θυμίζει εξοχική κατοικία αποικιακού στυλ. Το πρωί θα έρθετε για να δοκιμάσετε μονοποικιλιακό περουβιανό καφέ Alto Palomar ή για brunch με ελληνική κατεύθυνση. Αργότερα μπορείτε να απολαύσετε τα εμπνευσμένα πιάτα του σεφ Γιώργου Καπέρδα και τα ωραία κοκτέιλ του Άγγελου Τριανταφύλλου. Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 2106230063

    Petite Fleur

    petite

    Το μικρό και ρομαντικό cafe, που μοιάζει να ξεπήδησε από το Παρίσι των ΄20ς, είναι ό,τι πρέπει για παρέες και ζευγάρια. Ξεκίνησε από το Κολωνάκι ενώ πριν από μερικά χρόνια απέκτησε και αδερφάκι στην Κηφισιά. Χώρος με προσωπικότητα και παριζιάνικο αέρα, γλυκά χρώματα, ρετρό τραπεζάκια και μουσική που κινείται σε jazz & blues μονοπάτια. Φημίζεται για τις ζεστές σοκολάτες του (προσωπική μας αγαπημένη η σοκολάτα με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντυ), αλλά δεν παραλείπουμε ποτέ να δοκιμάσουμε και τα γλυκά του, ειδικά τη lemon pie. Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, τηλ. 210 8083949, petite-eur.gr

    Αμαρυλλίς

    kifisia 5

    Στην καρδιά της παλιάς κηφισιώτικης γειτονιάς που είναι γνωστή με το όνομα “Πλάκα”, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, η εκλεκτική και απόλυτα cozy ατμόσφαιρα του café-bistrot Αμαρυλλίς τραβάει παλιούς Κηφισιώτες αλλά και νεαρόκοσμο της περιοχής. Στα μαρμάρινα τραπέζια με τις βιεννέζικες καρέκλες θα απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες (ανάμεσά τους και ο σπάνιος Jamaica Blue Mountain), τσάι από ελληνικά βότανα που μοσχοβολάει, ζεστές σοκολάτες και νοστιμότατα γλυκά (εξαιρετικά brownies και mini lemon pies). Από το μεσημέρι σερβίρονται και αλμυρά πιάτα (fajitas, burgers, χειροποίητες πίτσες κ.ά.), ενώ αν επιλέξετε να έρθετε βράδυ θα βρείτε καλά κοκτέιλ και μοναδική σανγκρία. Τα Σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch. Διομήδους Κυριακού 15, Κηφισιά, τηλ.: 210 6233769.

    Zillion’s

    zillions

    Μία στάση για παγωτό στο Zillion’s επιβάλλεται πάντα όταν είσαι στην Κηφισιά. Οι 36 διαφορετικές και ιδιαίτερες γεύσεις θα σας ξελογιάσουν. Εκτός όμως από φρέσκο παγωτό, εδώ μπορείτε να απολαύσετε καλοφτιαγμένο ιταλικό καφέ, καθώς και λαχταριστά panini, γευστική πίτσα, cookies, muffins και φρεσκοψημένες βάφλες ή φανταστική σοκολατόπιτα με παγωτό. Διονύσου 69, Κηφισιά, τηλ. 210 6201211.

    Arch

    arch

    Το Arch είναι ένα από τα πιο αγαπημένα all day στέκια στην καρδιά της Κηφισιάς. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, σερβίρει από το πρωί speciality καφέ με χαρμάνια που εναλλάσσονται συχνά, μια αρκετά μεγάλη επιλογή ροφημάτων, λαχταριστά γλυκά, καλό φαγητό που ικανοποιεί όλα τα γούστα και δημιουργικά cocktails. Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά, τηλ. 210 8080801.

    Common Secret

    kifisia 7

    Από τους πιο κομψούς χώρους των βορείων προαστίων, το Common Secret αποτελεί ένα ιδιαίτερο all day caferestaurant με πολύ όμορφο περιβάλλον σαν καλοφτιαγµένο κηφισιώτικο σπίτι. Μια φωτεινή σάλα με vintage έπιπλα και ταπετσαρίες, μια πλούσια βιβλιοθήκη και πολλές καλλιτεχνικές πινελιές συνθέτουν το σκηνικό. Στον κατάλογο βρίσκουμε μεταξύ άλλων διάφορα ζεστά πιάτα, δροσερές σαλάτες και χειροποίητα γλυκά. Λεωφ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 210 6233810.

    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αθήνα: 10 must στέκια στο Παγκράτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ωραιότερα cafe στο Κολωνάκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ