• Top Stories

    Μητσοτάκης: Απογοητευτική η άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να δεχτεί τη δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Είναι πραγματικά απογοητευτική η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με την οποία αρνείται μια δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής. Διότι επιβεβαιώνει, δυστυχώς, μια φοβική νοοτροπία που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποκομμένα από την κοινωνία» τονίζει σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως ο άρτιος εξοπλισμός των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Πολιτείας. Το κράτος, συνεχίζει, οφείλει να παρέχει σε κάθε παιδί και φοιτητή όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σωστή εκπαίδευσή τους στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

    Και προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης: «Οι δωρεές, ωστόσο, των ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον, πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι διαχρονικά στην Ελλάδα αποτελούσε μέγιστη τιμή για τους ιδιώτες να κάνουν δωρεές ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεκάδες σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία φέρουν ακόμη και σήμερα τα ονόματα μεγάλων Ελλήνων ευεργετών. Αυτή τη σημαντική παράδοση που για δεκαετίες είχε ατονίσει, πρέπει να την αναβιώσουμε. Και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να ενθαρρύνω ακόμη και με φορολογικά κίνητρα τις ιδιωτικές δωρεές που θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την ανάταξη της χώρας μας με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ζωής των πολιτών».

    Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της καλεί όλα τα σχολεία της περιοχής να μην δεχτούν καμία χορηγία ιδιώτη, απορρίπτοντας παράλληλα χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που θα προσέφερε τον βασικό εξοπλισμό στα γυμνάσια του νομού.

    Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας» και καλούν το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα, προκειμένου «να απαγορευτεί στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

    Από την πλευρά του το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναφέρει ότι κάνει καταγραφή των αναγκών στα εργαστήρια των Γυμνασίων, προτού προχωρήσει με την δωρεά. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για δωρεά και όχι για χορηγία. «Ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση της παιδείας αποτελεί σε ετήσια βάση περίπου το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Ιδρύματος. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δωρεές και όχι για χορηγίες , καθώς το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιτελεί κοινωνικό έργο και δεν επιδιώκει, ούτε επιζητά, κανενός είδους εμπορική ή άλλη αναγνώριση για το έργο αυτό», τονίζει σε ανακοίνωση το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξοργισμένος ο Μητσοτάκης στο hot spot της Σάμου: Άθλιες οι συνθήκες ενώ έχουμε στη διάθεσή μας 1,6 δισ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης: Θα λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν 1,6 δισ. ευρώ για τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ