• Πολιτική

    Εξοργισμένος ο Μητσοτάκης στο hot spot της Σάμου: Άθλιες οι συνθήκες ενώ έχουμε στη διάθεσή μας 1,6 δισ.

    • NewsRoom


    Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες στην Ελλάδα όταν έχουμε στη διάθεση μας 1,6 δισ ευρώ είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, χαρακτηρίζοντας θλιβερή την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Σάμο.

    Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σάμο από το πρωί, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, το οποίο αν και είναι, δυναμικότητας 700 ατόμων, φιλοξενεί σήμερα πάνω από 3800 πρόσφυγες.

    «Η κατάσταση δυστυχώς στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο είναι θλιβερή.
    Είναι θλιβερή διότι το κέντρο έχει κανονικά δυνατότητα φιλοξενίας 700 ανθρώπων και βρίσκονται στοιβαγμένοι εντός και εκτός κέντρου παραπάνω από 3.800 ψυχές σε συνθήκες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσομοιάσουν με συνθήκες που εξασφαλίζουν ασφάλεια και υγεία, κυρίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες.

    Όπως σημείωσε, στο ζήτημα του προσφυγικού, από την πλευρά της κυβέρνησης, συνυπάρχει η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και ο κυνισμός. « Ιδεοληψία, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να φυλάσσονται. Ανικανότητα διαχειριστική, γιατί υπάρχουν οι συνθήκες που είδα. Αδιαφάνεια, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουν διατεθεί στη χώρα τόσα κονδύλια και να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Και θα αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον την έρευνα που διεξάγεται για το αν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων. Και κυνισμός, γιατί όλη αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ανθρωπιστές, τους καλώ να έρθουν εδώ να δουν τις πραγματικές συνθήκες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Τόνισε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διαδικασίες ασύλου, ώστε η διαδικασία να τελεσιδικεί γρηγορότερα, να υπάρξει γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και να υπάρχει διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών.

    «Δυστυχώς η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι συνολική και εκκωφαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης: Θα λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν 1,6 δισ. ευρώ για τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια υπουργεία έχασαν (ή έφαγαν ) 1,6 δισ. ευρώ για τους μετανάστες. Όλη η αλήθεια. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Politico: Στο στόχαστρο της ΕΕ η Ελλάδα – Έρευνα για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες



    ΣΧΟΛΙΑ