• Top Stories

    Μητροπολίτης Δωδώνης κατά Τζανακόπουλου: Η συμφωνία κάηκε, όταν ανακοινώθηκαν 10.000 προσλήψεις

    • NewsRoom


    Ευθύνες στην κυβέρνηση -και ειδικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο-για τα όσα ακολούθησαν μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου επέρριψε ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. «Το θέμα κάηκε, όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και ‘κρέμασε στα μανταλάκια’ 10.000 κληρικούς» είπε ο κ. Χρυσόστομος, επαναλαμβάνοντας ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

    Ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον Σκάι, άφησε αιχμές και κατά ιεραρχών «επίδοξων διαδόχων» του αρχιεπισκόπου, ενώ στήριξε τον κ. Ιερώνυμο στις κινήσεις του στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

    «Ο αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα. Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα» τόνισε.

    «Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται» σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους έκαναν πλάνο» είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)» επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προειδοποιεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αν η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο μητροπολίτης Πειραιώς με κυβέρνηση – Ιερώνυμο: Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία



    ΣΧΟΛΙΑ