• Top Stories

    Μαριάννα Λάτση: O σύλλογος αποφοίτων του LSE την βράβευσε για το φιλανθρωπικό της έργο 

    Μαριάννα Λάτση και Νίκος Σοφιανός


    Ένα θερμό χειροκρότημα επεφύλασσε το κοινό στη Μαριάννα Λάτση μετά το τέλος της συγκινητικής της ομιλίας σε εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Lοndon School of Economics (LSE) στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύθηκε για τι πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.

    Η Μαριάννα Λάτση αναφέρθηκε επί μακρόν στο πέρασμά της από το LSE, μνημονεύοντας τους καθηγητές που την επηρέασαν, όπως ο καθηγητής Οικονομικών και Φιλοσοφίας Max Steuer, αλλά και τους συμφοιτητές της από κάθε γωνιά του κόσμου. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ευχαρίστησε δημόσια τη μητέρα της, Εριέττα, για το γεγονός ότι πάντα κατά την εξεταστική περίοδο τα παρατούσε όλα για να είναι κοντά της και να τη στηρίξει.

    Εξίσου συγκινητική ήταν και η αναφορά της στον πατέρα της, Γιάννη Λάτση, ένα απόφθεγμα του οποίου αφηγήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα: “Αγκάλιασε με τη φαντασία σου τον κόσμο ολόκληρο, ζήσε μαζί του τις λύπες και τις χαρές, κατάλαβε τα προβλήματά του, βοήθησε όπου μπορείς και όσο μπορείς”. Όπως σημείωσε, ο Γιάννης Λάτσης έκανε πράξη κάθε λέξη αυτού του αποφθέγματος, και ανέφερε ως παραδείγματα το Ίδρυμα Υποτροφιών Ηλείων και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση. Όμως, όπως επεσήμανε, ο πατέρας της δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον όρο “φιλανθρωπία”. Απλώς “βοηθούσε με βάση το ένστικτό του, με γενναιοδωρία και με την οικειότητα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας όποτε, όπου και όσο μπορούσε”.

    Από την ομιλία της δεν θα μπορούσε να λείπει και μία αναφορά στον σύζυγό της, τον αξέχαστο Νίκο Κούρκουλο, για τον οποίο σημείωσε πως ήταν η αφορμή ώστε η ίδια να συνεχίσει το έργο του πατέρα της, με τη δημιουργία του «Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος» για πάσχοντες από καρκίνο.

    Μαριάννα Λάτση και Νίκος Σοφιανός

    Πολύ ενδιαφέρων ήταν και ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε την ομιλία της η Μαριάννα Λάτση, κάνοντας αναφορά στην “παιδική περιέργεια” του Γιάννη Λάτση και την αστείρευτη φαντασία του που έβλεπε παντού ευκαιρίες και συνδέοντας τη φαντασία αυτή με τους imagineers της Disney: “Είναι οι άνθρωποι που η δουλειά τους είναι ουσιαστικά να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και την ανθρώπινη ευφυία και το συναίσθημα για να δημιουργήσουν τη μαγεία και την ευτυχία για τους επισκέπτες αυτών των θεματικών πάρκων της Disney. Σκεφτείτε έναν κόσμο που αντί για ιδρύματα και ΜΚΟ θα είχε τους imagineers της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της χώρας, του κόσμου μας. Αν είχα μια νέα ζωή μπροστά μου, αυτή την καριέρα θα επέλεγα”.

    Στην αρχή της ομιλίας της, η Μαριάννα Λάτση είχε εκφράσει το θαυμασμό της για το Μουσείο της Ακρόπολης, δηλώνοντας ότι αισθάνεται “πολύ ταπεινή, μικρή και ασήμαντη όταν μπαίνω εδώ και βλέπω τι έκαναν πριν χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας”.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων η μητέρα της Μαριάννας Λάτση, Εριέττα, τα παιδιά της, Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, καθώς και πολιτικοί όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

    Για τη Μαριάννα Λάτση μίλησε με τα θερμότερα λόγια η πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του LSE, Νίκος Σοφιανός, ανέφερε πως “στο πρόσωπο της κυρίας Μαριάννας Λάτση βραβεύουμε την Αριστεία, σε όλες τις εκφάνσεις της”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πολυτελές και εντυπωσιακό παραθαλάσσιο θέρετρο «Miraggio» στη Χαλκιδική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκαν σώα τα δύο 14χρονα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τη Βάρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζίνα Αλιμόνου: Η βελούδινη γυναίκα με το καθόλου βελούδινο διαζύγιο



    ΣΧΟΛΙΑ