• Κοινωνία

    Λέσβος: Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη κατά της πυρκαγιάς στα Βατερά


    Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου.

    Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

    Η φωτιά που ξέσπασε σε δύο μέτωπα το πρωί του Σαββάτου, μπήκε στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών, περίπου στη μία το μεσημέρι.

    Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

    Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

    Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Από το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Εξαιρετικά δύσκολη η πυρκαγιά στο δάσος Δαδιάς λόγω του πυκνού καπνού



    ΣΧΟΛΙΑ