• Κοινωνία

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω χιονιά – Αλλαγές σε δρομολόγια ΗΣΑΠ και λεωφορείων

    • NewsRoom


    Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης. Αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.

    Από το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Αθήνα η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

    Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

    Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

    Συγκεκριμένα τα λεωφορεία έχουν βγει στο δρόμο από νωρίς το πρωί, όμως τα περισσότερα δεν φτάνουν σε περιοχές όπως η Κηφισιά και η Πεντέλη. Είναι στην κρίση του κάθε οδηγού μέχρι που θα φτάσει το κάθε όχημα.

    Λόγω της κακοκαιρίας, τα τοπικά δρομολόγια σε δήμους όπως το Μενίδι και αλλού, δεν εκτελούνται και γι’ αυτό τον λόγο όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν.

    Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

    xionia
    (φωτο αρχείου)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα «λευκά» η Αττική: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας, η Εθνική Αντιστάσεως στην Καισαριανή και ο δρόμος προς Υμηττό



    ΣΧΟΛΙΑ