• Κοινωνία

    Στα «λευκά» η Αττική: Κλειστοί δρόμοι-Πού υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, καθώς η επέλαση του «Τηλέμαχου» έφερε χιόνια αλλά και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

    Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας. Μετά από απόφαση της Τροχαίας και των διαχειριστών του δρόμου μπροστά από τα οχήματα θα κινείται εκχιονιστικό προκειμένου οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

    Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

    Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο και στην λεωφόρο Χασιάς προς τα Δερβενοχώρια.

    Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνησή των οχημάτων με την διακοπή της κυκλοφορίας σε περιφερειακούς δρόμους, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ενώ γίνονται συστάσεις για χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Προβλήματα στα ΜΜΜ λόγω χιονιά-Αλλαγές σε δρομολόγια ΗΣΑΠ και λεωφορείων

    Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης. Αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.

    Από το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Αθήνα η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

    Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

    Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

    Συγκεκριμένα τα λεωφορεία έχουν βγει στο δρόμο από νωρίς το πρωί, όμως τα περισσότερα δεν φτάνουν σε περιοχές όπως η Κηφισιά και η Πεντέλη. Είναι στην κρίση του κάθε οδηγού μέχρι που θα φτάσει το κάθε όχημα.

    Λόγω της κακοκαιρίας, τα τοπικά δρομολόγια σε δήμους όπως το Μενίδι και αλλού, δεν εκτελούνται και γι’ αυτό τον λόγο όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν.

    Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, και ο παγετός προκαλούν τα προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στη Θεσσαλονίκη, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχιακές οδούς Νέας Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου, Προχώματος – Αγιονερίου, Βαθύλακκου – Αγιονερίου, Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.
    Στον νομό Πέλλας, συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας προς και από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

    Στην Ημαθία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου, Βέροιας – Δασκίου και σε δημοτικές οδούς της Νάουσας.

    Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Κιλκίς και εντός της πόλης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Φανού – Σκρά και στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων.

    Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών – χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ.

    Στη Χαλκιδική, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στην επαρχιακή οδό Ν.Μουδανιών -Συκιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Καλλιάνος προειδοποιεί: Πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας της Τετάρτης (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι προβλέπεται αν ο εργαζόμενος δεν πάει δουλειά λόγω κακοκαιρίας – Τι ισχύει για τις αποδοχές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα-Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος άγγιξε τους -24



    ΣΧΟΛΙΑ